Ultimul bilant provizoriu dat publicitatii de autoritati indica faptul ca in urma cutremurului devastator din China si-au pierdut viata aproximativ 15.000 de persoane, iar alte cateva mii au fost ranite, relateaza France Presse. Potrivit agentiei de stat Xinhua, alti 20.000 de oameni se afla, inca, sub daramaturi. Actiunea echipelor de salvare este ingreunata de ploile torentiale, dar si de drumurile blocate de puternicul seism.

Martorii sustin ca in localitatile din epicentrul cutremurului nu mai exista cladiri intregi. Agentia Xinhua anunta ca trei sferturi din locuitorii orasului Yingxiu, situat in epicentrul seismului, si-au pierdut viata. Doar 2.300 din cei peste 10.000 de cetateni ai orasului au supravietuit. Dintre acestia, peste o mie sunt grav raniti.

Ministerul chinez al cailor ferate a anuntat ca 14.000 de soldati au fost detasati in provincia Sichuan (afectata de puternicul seism) pentru a contribui la operatiunile de salvare, ingreunate de ploile torentiale, dar si de drumurile distruse de cutremur.

Armata a reusit sa parasuteze, miercuri dimineata, alimente si medicamente in zonele afectate de seism - cel mai grav din ultimii 30 de ani.

Potrivit autoritatiilor, pagubele se ridica la peste 20 de miliarde de dolari.