Un turn inalt de 1.600 metri urmeaza sa fie construit in Jeddah, costul proiectului fiind estimat la 6.35 miliarde de euro, informeaza DailyMail.com.

Doua firme britanice au realizat proiectul pentru turnul ce va fi construit in desert, in apropiere de Marea Rosie. In momentul finalizarii, turnul va fi de aproape doua ori mai inalt decat cei doi zgarie-nori aflati in constructie in Dubai si Kuweit. De altfel, niciunul dintre turnurile ce se construiesc in acest moment in lume nu depaseste 700 de metri inaltime.

Turnul va fi proprietatea printului al-Walid bin Talal, ce detine, printre altele, hotelul Savoy din Londra, si este parte din ansamblul de 50 de miliarde de dolari ce se construieste la Jeddah.

Expertii considera ca dificultatile de natura tehnica vor fi importante. Cele mai multe dintre materiale vor fi ridicate cu elicoptere, care, de asemenea, vor fi folosite la transportul muncitorilor.

De asemenea, constructia va trebui sa fie capabila sa reziste la temperaturi extreme, toride in timpul zilei si coborand la 0 grade in timpul noptii.

Doua mini-turnuri vor fi ridicate pe ambele laturi ale cladirii principale si vor actiona pe post de stabilizatori.

Dubai Tower, aflat in constructie, era considerat pana in prezent ca fiind cea mai inalta cladire din lume. In momentul in care va fi terminat, se asteapta ca Dubai Tower sa aiba 160 de etaje si 701 metri.