Vladimir Putin i-a oferit miercuri liderului nord-coreean Kim Jong Un un mic dejun la care au mâncat salată de raţă şi smochine, găluşte de crab, sturion şi carne de vită, toate aceste delicatese fiind însoţite de o selecţie de vinuri ruseşti, a declarat miercuri un reporter de la Kremlin, potrivit Reuters și News.ro.

Kim Jong Un si predecesorii sai prezentati in timpul unui segment de stiriFoto: Anonymous / AP - The Associated Press / Profimedia

Meniul a început cu salată de raţă, smochine şi nectarine, urmate de colțunași cu crab de Kamceatka, apoi de o supă de peşte de Amur şi un sorbet din cătină.

Pentru felul principal, liderii au avut de ales între sturion cu ciuperci şi cartofi şi un antreu de vită marmorată cu legume la grătar. La desert, li s-au oferit afine roşii din taiga cu muguri de pin şi lapte condensat.

În ceea ce priveşte vinul, au fost soiuri albe şi roşii de la podgoria Divnomorskoe din sudul Rusiei.

Cei doi lideri au luat micul dejun la Cosmodromul Vostocinîi, unde Kim Jong Un a fost întâmpinat de Putin miercuri dimineața și cei doi au petrecut împreună câteva ore.

Kim și-a exprimat susținerea pentru războiul dus de Rusia în Ucraina, precum și convingerea că Moscova va ieși victorioasă, însă întâlnirea dintre acesta și Putin a atras mai degrabă atenția fiindcă s-a încheiat mult mai repede decât se așteptau majoritatea analiștilor.

Urmărește ultimele evoluții din a 567-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.