R'Bonney Gabriel din Statele Unite a fost încoronată a 71-a Miss Univers, sâmbătă seara. Ea este prima filipino-americană care obţine acest titlu.

Finalistele concursului Miss Universe din New OrleansFoto: Gerald Herbert / AP / Profimedia

La concursul de la New Orleand, ea le-a învins în finală pe Amanda Dudamel din Venezuela şi Andreína Martínez din Republica Dominicană.

Concursul a avut loc în New Orleans, Louisiana, cu 84 de femei din întreaga lume concurând pentru coroană. Sâmbătă seara a fost ultima zi a competiţiei, în care s-au făcut eliminări.

Când Gabriel a intrat în Top 5, a fost întrebată: „Miss Univers a făcut recent o schimbare, permiţând mamelor şi femeilor căsătorite să concureze anul acesta. Ce altă schimbare aţi dori să vedeţi şi de ce?”

Gabriel a răspuns că speră ca organizatorii concursului să mărească limita de vârstă a candidatelor.

"Mi-ar plăcea să văd o creştere a vârstei pentru că am 28 de ani. Şi aceasta este cea mai mare vârstă pentru a concura. Şi cred că este un lucru frumos. Citatul meu preferat este "dacă nu acum, atunci când?" Pentru că, în calitate de femeie, cred că vârsta nu ne defineşte. Nu este mâine, nu este ieri -- dar este acum. Momentul este acum", a spus ea.

Originară din Houston, ea este model, designer de modă şi croitoreasă şi acordă prioritate mediului în munca ei.

În 2022, titlul a fost câştigat de Harnzaaz Sandhu din India.

România nu a avut reprezentantă la acest concurs. (News.ro)