"Ziua comemorării nopţii pogromului nazist - Răsfăţaţi-vă cu mai multă brânză fragedă cu pui crocant". KFC şi-a cerut scuze după ce a trimis pe aplicaţia sa din Germania acest mesaj promoţional care face referire la Kristallnacht - pogromul declanşat de Germania nazistă împotriva evreilor, conform AFP.

Produse KFCFoto: KFC

Gigantul american a trimis miercuri această notificare către utilizatorii aplicaţiei sale din Germania, atrăgându-şi un val de critici.

Ulterior, KFC a trimis un nou mesaj în care spune că a fost vorba despre o greşeală:

  • "În urma unei erori în sistemul nostru, am trimis un mesaj incorect şi nepotrivit prin intermediul aplicaţiei noastre. Ne pare rău, ne vom revizui imediat procedurile interne pentru a ne asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla".

Kristallnachtsau "Noaptea de Cristal" a început la Berlin în 9 noiembrie 1938 - în 24 de ore, în toată Germania au fost incendiate peste 200 de sinagogi, iar geamurile magazinelor evreiești au fost sparte. Cioburile de sticlă împrăștiate au dat numele a ceea ce acum se numește "Noaptea de Cristal". Cărțile religioase ale evreilor au fost arse în stradă, 91 de persoane ale acestei comunități au fost ucise, iar peste 30.000 au fost arestate și trimise în lagăre de concentrare numai în acea noapte.