Regele Charles a dat mâna şi a discutat cu simpatizanţi care aşteptau sâmbătă de ore întregi la coadă în Londra pentru a trece prin dreptul sicriului reginei Elisabeta a II-a, după ce cu puţin timp în urmă le-a mulţumit lucrătorilor din serviciile de urgenţă care ajută la organizarea funeraliilor suveranei, informează Agerpres citând Reuters.

Regele Charles al III-leaFoto: Lafargue Raphael/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Întâmpinat cu urale ''hip, hip, ura'' şi ''God save the King'', Charles a mers pe lângă persoanele aflate la coadă pentru a ajunge la catafalcul reginei, întrebându-i de cât timp aşteaptă şi dacă nu le e frig.

Fiul său şi moştenitorul tronului, prinţul William, a discutat de asemenea cu mulţimea venită să-i aducă un ultim omagiu reginei, care a murit la vârsta de 96 de ani joia trecută.

Oamenii continuă să se reverse spre centrul Londrei adăugându-se la sutele de mii care au trecut deja prin faţa sicriului pentru a aduce un ultim omagiu suveranei cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii, mărturie a aprecierii de care a fost înconjurată.

În timp ce preparativele pentru funeraliile reginei Elisabeta, care vor avea loc luni, sunt în plină desfăşurare, regele a vizitat sediul poliţiei pentru a le mulţumi angajaţilor implicaţi în organizare.

Poliţia din Londra a spus vineri că înmormântarea va fi cea mai mare operaţiune de securitate la care ia parte având în vedere că la eveniment participă premieri, preşedinţi şi membri ai caselor regale.