Un incendiu puternic de vegetație a izbucnit sâmbătă la periferia Atenei, arzând mașini și amenințănd case, conform Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Focul a izbucnit într-o suburbie la sud de Atena, iar din cauza vântului puternic s-a extins rapid pe versanții muntelui Hymettus care domină capitala Greciei.

Protecţia civilă le-a transmis mesaje de avertizare locuitorilor din Ano Voula şi din împrejurimi, cerându-le să se îndepărteze de casele lor, deoarece flăcările au ajuns deja într-o zonă rezidenţială.

De asemenea, autoritățile au început evacuări în unele zone din Voula și Glyfada, la aproximativ 20 de kilometri de centrul Atenei.

„Vântul este foarte puternic, avem pagube în câteva case și câteva mașini, fără victime”, a spus un oficial al pompierilor, citat de Reuters.

La faţa locului intervin peste 100 de pompieri, sprijiniţi de şase avioane cu apă şi patru elicoptere.

Grecia este afectată anual de incendii masive de pădure și vegetație, iar vara trecută o serie de incendii de vegetație au afectat sute de hectare de pădure și vegetație în diferite zone ale țării, pe fondul celui mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani.