Un ciclon a ucis cel puțin 10 persoane în sud-estul Madagascarului, al doilea care a lovit insula Oceanului Indian în doar două săptămâni, declanșând inundații, distrugând clădiri și provocând pene de curent, au declarat oficialii duminică, relatează Reuters.

Ciclonul Batsirai Foto: Captura video

Unul dintre orașele cele mai afectate a fost Nosy Varika de pe coasta de est, unde aproape 95% din clădiri au fost distruse „ca și cum tocmai ar fi fost bombardate”, iar inundațiile au blocat orice acces, a spus un oficial.

Ciclonul Batsirai a lovit sâmbătă coasta de est cu ploi abundente și viteze ale vântului de 165 km/h.

Pagubele provocate de furtună au agravat distrugile produse de ciclonul Ana, care a lovit insula, cu o populație de aproape 30.000.000 de locuitori, în urmă cu două săptămâni, ucigând 55 de persoane și strămutând 130.000.

Biroul de gestionare a dezastrelor și riscurilor din Madagascar a anunțat duminică că 10 persoane au fost ucise. Radioul de stat a spus că unii au murit după ce casa lor s-a prăbușit în orașul Ambalavao.

„Am văzut doar dezolare: copaci scoși din rădăcină, stâlpi de electricitate căzuți, acoperișuri smulse de vânt, orașul complet sub apă”, a declarat Nirina Rahaingosoa, locuitor din Fianarantsoa, ​​la 420 km sud de capitală, pentru Reuters prin telefon.

Electricitatea a fost întreruptă în oraș, deoarece stâlpii au fost răsturnați de rafalele de vânt care au suflat toată noaptea până duminică dimineața, a spus el.