Unul dintre liderii mafiei italiene, fugar de 20 de ani, după ce a evadat din închisoare, a fost arestat după ce a fost localizat în Spania, cu ajutorul aplicației Google Maps, scrie BBC.

membru al mafiei italiene prins cu ajutorul google mapsFoto: Captura

Gioacchino Gammino, în vârstă de 61 de ani, a fost găsit în orașul Galapagar, la aproximativ 40 de kilometri de Madrid, unde locuia sub numele de Manuel.

Anchetatorii spun că esențială în prinderea fugarului a fost o fotografie Google Street View cu un bărbat ce seamănă cu Gammino stând în fața unui magazin alimentar.

Gammino a evadat dintr-o închisoare din Roma în 2002, iar în anul următor a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crimă. A fost membru al grupării siciliene cunoscute sub numele Stidda, fiind unul dintre cei mai căutați gangsteri din Italia.

Poliția siciliană a bănuit că Gammino se afla în Spania, dar fotografia bărbatului a fost esențială. Identitatea sa a fost confirmată după ce anchetatorii au găsit o pagină de Facebook a unui restaurant acum închis, numit Cocina de Manu, care se afla în apropierea magazinului văzut pe Google Maps. Pe acea pagină erau fotografii cu Gammino în haine de bucătar, bărbatul fiind recunoscut după o cicatrice pe bărbie.

Restaurantul avea în meniu preparate siciliene.

El a fost arestat în 17 decembrie, dar cazul a fost relatat de presa italiană miercuri. Gammino este reținut în Spania, urmând să fie dus în Italia până la sfârșitul lunii februarie, a declarat pentru Reuters Nicola Altiero, director adjunct al unității de poliție anti-mafia.

"Cum m-au găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia de 10 ani”, le-a spus Gioacchino Gammino anchetatorilor, după reținerea sa.