Bilanțul atacului de la o paradă de Crăciun în Waukesha, statul Wisconsin, unde Darrell E Brooks a intrat cu mașina în mulțime, a urcat la 6, după ce una dintre persoanele rănite a decedat, relatează Reuters. Peste 60 de persoane sunt rănite.

atac parada de Craciun WisconsinFoto: Captura video

A șasea victimă este unul dintre copiii răniți în atac.

Procurorii caută să stabilească cauțiunea pentru autorul atacului, Darrell E Brooks, la 5 milioane de dolari.

Darrell E Brooks, șoferul care a intrat intenționat cu mașina în mulțimea adunată la o paradă de Crăciun în Waukesha, statul Wisconsin a fost pus sub acuzare pentru crimă cu premeditare de gradul 1.

Bilanțul inițial era de 5 persoane decedate și 48 de persoane rănite, dintre care 2 copii aflați în continuare în stare gravă.

Darrell Edward Brooks a intrat intenționat cu SUV-ul în mulțimea de oameni care sărbătoreau, a declarat șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, reporterilor, la o conferință de presă luni.

Ziarul Milwaukee Journal Sentinel a raportat că Brooks se confruntă în prezent cu cel puțin alte cinci acuzații penale - inclusiv pentru abuz în familie și agresiune - și a fost eliberat din închisoare pe cauțiune cu doar două zile mai devreme.

Procurorul districtual al Milwaukee, John Chisholm, a spus că recomandarea de eliberare pe cauțiune lui Brooks a fost „nepotrivită, având în vedere natura acuzațiilor recente și acuzațiile” aduse împotriva lui.