Darrell Edward Brooks Jr, 39 de ani, care a intrat intenționat cu mașina în mulțimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, ucigând 5 persoane și rănind 48, fusese eliberat din închisoare cu două zile înainte, relatează BBC News. Potrivit AFP, el a condus atacul după ce a avut o ceartă conjugală și va fi inclupat pentru cele cinci crime comise la parada de Crăciun.

atac parada de Craciun WisconsinFoto: Captura video

„Din informațiile noastre, suspectul a fost implicat într-o dispută conjugală cu câteva momente înainte de producerea faptelor” și „nu există nicio dovadă că este vorba despre un act terorist”, a declarat Daniel Thompson, șeful Poliției din Waukesha Town.

Oficialii din Wisconsin au identificat cinci victime, cu vârste cuprinse între 52 și 81 de ani, care au fost ucise de un vehicul care a intrat cu viteză într-o paradă de Crăciun.

De asemenea, poliția l-a numit pe Darrell Edward Brooks Jr, în vârstă de 39 de ani, drept șoferul SUV-ului care a rănit 48 de persoane, inclusiv mai mulți copii mici, în Waukesha.

Ce știm despre suspect

Darrell Edward Brooks a intrat intenționat cu SUV-ul în mulțimea de oameni care sărbătoreau, a declarat șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, reporterilor, la o conferință de presă luni.

Ziarul Milwaukee Journal Sentinel a raportat că Brooks se confruntă în prezent cu cel puțin alte cinci acuzații penale - inclusiv pentru abuz în familie și agresiune - și a fost eliberat din închisoare pe cauțiune cu doar două zile mai devreme. BBC News a analizat, de asemenea, înregistrările aparținând presupusului suspect.

Procurorul districtual al Milwaukee, John Chisholm, a spus că recomandarea de eliberare pe cauțiune lui Brooks a fost „nepotrivit, având în vedere natura acuzațiilor recente și acuzațiile” aduse împotriva lui.

Brooks este din orașul Milwaukee, la aproximativ 24 km est de Waukesha.