Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat duminică mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, atacul soldându-se cu cel puțin 5 morți și 40 de răniți, printre care copii, enoriași și un preot catolic, relatează CNN. Un suspect a fost reținut de poliție, însă autoritățile nu au oferit încă mai multe detalii legate de victime și autorul atacului. Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la tragedie.

SUV-ul intrand in multimeFoto: Profimedia Images

UPDATE :Bărbatul care a intrat cu mașina în mulțime în Wisconsin ucigând cinci persoane abia ieșise din închisoare / El a avut o dispută conjugală înainte de masacru

11.26 La acest moment, oficialii americani spun că nu ar fi vorba despre un atac terorist. Potrivit unor surse citate de CBS News și BBC, suspectul care a intrat cu mașina în mulțimea de la paradă fugea de la locul unei alte infracțiuni.

08.22 Potrivit ultimului bilanț oficial, cel puțin 5 oameni au murit în urma tragediei și 40 au fost răniți, relatează CNN citând autoritățile locale. Bilanțul este unul provizoriu, numărul victimelor ar putea crește.

08.07 Într-o înregistrare video postată pe rețelele sociale, mașina pare să se îndrepte cu viteză spre oamenii din paradă, iar într-un alt video poliția pare că a deschis focul încercând să oprească mașina care intra în bariere, relatează și The Guardian.

Alte imagini surprinse de martori oculari arată cum autovehiculul intră într-un grup de adolescente costumate în crăciunițe, care dansau la paradă.

“A fost îngrozitor! Mașina a trecut pe lângă noi și am văzut trupuri zburând prin aer și oameni țipând”, a povestit pentru presa locală unul dintre martorii oculari.

Întrebat dacă este vorba despre un atact terorist, șeful poliției locale a spus că ancheta este în derulare și încă nu se poate pronunța.

-----

Incidentul, despre care autorităţile sunt în curs de a strânge informaţii, a avut loc în jurul orei 16.30 (22.30 GMT), în timp ce spectatorii adunaţi la Waukesha urmăreau tradiţionala paradă de Crăciun care se desfăşoară anual în acest oraş din statul Wisconsin (nord).

"Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV roşu a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre Main Street (strada principală)", a explicat șeful poliției Dan Thompson.

"Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident", a spus Dan Thompson. Acesta a mai declarat că poliția a deschis focul pentru a opri mașina, adăugând că nimeni nu a fost rănit din cauza intervenției ofițerilor.

Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare, a mai spus el, adăugând că autorităţile au identificat o persoană în cadrul acestei anchete.

Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului şi prezent la faţa locului, a povestit pentru Milwaukee Journal Sentinel că a văzut un vehicul de tip SUV angajându-se cu viteză maximă pe artera unde avea loc parada. "Apoi, am auzit un lovitură puternică şi ţipetele asurzitoare ale persoanelor lovite de vehicul", a spus el.

Imagini cu puternic impact emoțional