Darrell E Brooks, șoferul care a intrat intenționat cu mașina în mulțimea adunată la o paradă de Crăciun în Waukesha, statul Wisconsin, ucigând 5 oameni și rănind alți 48 dintre care 2 copii aflați în continuare în stare gravă, a fost pus sub acuzare pentru crimă cu premeditare de gradul 1.

Autorul masacrului Darrell Edward Brooks (captura de ecran)Foto: Hotnews

Este vorba despre 5 capete de acuzare, însă bărbatul în vârstă de 39 de ani care se află în custodia poliției se va confrunta și cu alte acuzații, în condițiile în care acesta a fost implicat și într-un caz de violență domestică cu puțin timp înainte de a decide să intre cu mașina în oamenii adunați la parada de Crăciun, relatează The Guardian.

Daniel Thompson, șeful poliției din Waukesha (oraș situat la 20 de mile vest de Milwaukee) a precizat că nu există dovezi potrivit cărora masacrul ar fi fost un atac terorist.

În plus, Brooks a acționat singur și nu cunoștea pe nimeni din mulțime, potrivit anchetatorilor.

Thompson a mai precizat că Brooks “a străpuns baricadele” pentru a intra direct pe șoseaua unde mărșăluiau participanții la paradă, apoi a accelerat pentru a intra în trupa “Dancing Grannies” și într-un grup de fete cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani, care dansau și erau costumate în crăciunițe.