Cel puțin 99 de persoane au murit și alte zeci sunt rănite în urma unei explozii masive în Freetown capitala țării africane Sierra Leone, potrivit BBC și Reuters.

Explozie FreetownFoto: Captura YouTube

UPDATE 14.21 Numărul morților este de cel puțin 99, a declarat ministrul sănătății, Amara Jambai.

Deflagrația s-a produs după ce o cisternă de petrol de 12 de metri lungime s-a ciocnit cu un alt vehicul la o intersecție aglomerată din oraș.

Imagini difuzate de mass-media locale au arătat cadavre carbonizate pe străzile din jurul cisternei.

Primarul Yvonne Aki-Sawyerr a spus că imaginile sunt "sfâșietoare", adăugând că amploarea pagubelor nu este încă clară.

Potrivit acesteia, printre victime sunt și persoane care s-au dus să ia din benzina ce curgea din cisterna avariată.

Într-o postare pe Facebook, ea a spus că există "zvonuri că peste 100 de persoane și-au pierdut viața", deși nu există încă un bilanț oficial al morților.

Morga administrată de stat a primit până acum 91 de cadavre, a declarat directorul acesteia pentru agenția de știri Reuters.

Se crede că explozia a avut loc la o intersecție din fața unui supermarket foarte aglomerat, din regiunea Wellington a orașului, vineri, în jurul orei 22.00 GMT.

Brima Bureh Sesay, șeful Agenției Naționale de Gestionare a Dezastrelor din Sierre Leone, a declarat presei locale că incidentul a fost "un accident teribil, teribil".

Orașul portuar, în care locuiesc puțin peste un milion de persoane, s-a confruntat cu mai multe dezastre grave în ultimii ani.

În martie, peste 80 de persoane au fost rănite după ce un incendiu de proporții într-unul dintre cartierele sărace ale orașului a provocat strămutarea a peste 5.000 de persoane.

Iar în 2017, peste 1.000 de persoane au fost ucise după ce ploile abundente au dus la o alunecare de teren care a măturat orașul, lăsând aproximativ 3.000 de persoane fără adăpost.