Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, 95 de ani, a renunţat să mai participe la conferinţa ONU despre climă COP26 la recomandarea medicilor de a se „odihni”, a anunţat marţi Palatul Buckingham, potrivit News.

Regina Elisabeta a II-aFoto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

„Ca urmare a unei recomandări de a se odihni, regina îndeplineşte sarcini uşoare la Castelul Windsor. Majestatea Sa a decis cu regret să nu meargă la Glasgow pentru a participa la recepţia de la COP26 luni, 1 noiembrie”, a anunţat Palatul într-un comunicat, la mai puţin de o săptămână de când suverana a petrecut o noapte în spital.

Monarhul în vârstă de 95 de ani a revenit joi de la un spital privat din centrul Londrei şi se găseşte în formă bună, a mai spus Palatul. Internarea ei temporară a fost din motive practice, iar regina a revenit la biroul ei joi după-amiază. A fost prima dată când monarhul a fost internat în ultimii opt ani. În 2013, a prezentat simptome de gastroenterită.

Marţi, regina Marii Britanii a participat la două audienţe organizate în format virtual şi care au constat în primirea noilor ambasadori ai Coreii de Sud şi Elveţiei.