Miniștrii de finanțe ai G20 și bancherii centrali, reuniți la Washington, s-au angajat miercuri să evite „orice retragere prematură” a sprijinului pentru economie, în timp ce monitorizează îndeaproape presiunile inflaționiste, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vom continua să sprijinim redresarea, evitând orice retragere prematură a măsurilor de sprijin, păstrând în același timp stabilitatea financiară și sustenabilitatea fiscală pe termen lung", potrivit unui comunicat emis după întâlnire.

Băncile centrale se angajează, de asemenea, să „monitorizeze îndeaproape evoluția prețurilor” și să comunice în mod transparent.

Angajamentul de a ajuta economia vine pe măsură ce inflația a accelerat în întreaga lume, pe măsură ce cererea a revenit din recesiunea din 2020.

Toate privirile sunt îndreptate către marile bănci centrale, inclusiv către Rezerva Federală SUA (Fed), care urmează să decidă în noiembrie dacă va începe să reducă ajutorul.

FMI, care și-a redus prognozele de creștere globală la 5,9% pentru acest an de la 6% în iulie, a avertizat despre diferența mare în recuperarea după vaccinarea lentă în țările în curs de dezvoltare.