Jeff Bezos se gândea să ajungă în spațiu cu mult înainte să fondeze Blue Origin, compania aerospațială care l-a adus acolo, relatează cnet.

Jeff Bezos a vorbit despre visul sau de a ajunge in spatiu inca din anul 2000Foto: Captura YouTube

Un interviu acordat de Bezos jurnalistului american Charlie Rose în 2000 a reapărut la suprafață și a început să facă înconjorul platformelor social media din Statele Unite după ce miliardarul a zburat în spațiu pe 20 iulie la bordul vehiculului New Shepard.

În interviul acordat în urmă cu 21 de ani Bezos, în prezent cel mai bogat om al planetei, a discutat despre visul său de a ajunge în spațiu. Când acesta a fost întrebat de Rose ce ar face dacă nu ar fi CEO-ul Amazon, el a răspuns că:

„Păi, dacă aș putea face orice - și se pare că aceasta este o problemă tehnică foarte dificilă, așa că de fapt nu îmi fac mari speranțe - dar dacă aș putea face orice, mi-ar plăcea să merg să ajut cu explorarea spațiului”, a răspuns miliardarul.

Jurnalistul l-a presat pe Bezos pentru mai multe detalii, acesta răspunzând „păi, imaginea pe care o am este că m-aș urca într-o navă-rachetă, urca în spațiu și, cum ar veni, merge să văd câteva lucruri”.

Rose a început să chicotească atunci când a auzit de „navă-rachetă” și publicul din studio i s-a alăturat în râsete gândindu-se la ideea unui antreprenor din domeniul retail cu început de calviție părăsind Pământul pentru a explora spațiul.

Sigur, nici Bezos nu părea foarte serios și se amuza la rândul său de idee deci e la latitudinea ta să decizi dacă publicul râdea cu sau de el. Însă visul său a devenit realitatea, chiar dacă părea absurd în urmă cu două decenii.

Fondatorul Amazon și Blue Origin a menționat însă în interviu că în următorii 20 de ani ar putea avea loc progrese tehnologice semnificative care ar putea face mai puțin dificilă ajungerea în spațiu.

Interviul acordat lui Charlie Rose a fost difuzat la sfârșitul lunii iunie din 2020 și Bezos a fondat compania sa aerospațială Blue Origin în luna septembrie a aceluiași an.

Este destul de probabil ca Bezos să se fi gândit deja serios la idee în momentul acordării interviului însă nu a oferit niciun indiciu despre Blue Origin în cadrul acestuia.

Poți vedea interviul integral pe site-ul lui Charlie Rose și, dacă ți se pare interesant, poți să te uiți la un interviu diferit tot din anul 2000 în care Bezos prezintă un schelet de urs cu o vechime de 60.000 de ani pe care l-a cumpărat online.

Visurile chiar se îndeplinesc, mai ales dacă ești un miliardar cu o obsesie pentru spațiu.

Citește și: