Poliţia italiană a destructurat luni un grup care propaga pe reţelele sociale idei antisemite şi rasiste, operaţiunea autorităţilor vizând douăsprezece presupuși neonazişti, printre care o femeie aleasă în "Miss Hitler" într-un concurs organizat de reţeaua socială rusă VK, relatează AFP, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gruparea desfăşura, de asemenea, ”activităţi de planificare, aflată încă într-un stadiu embrionar, a unei acţiuni împotriva unei structuri NATO, cu ajutorul unor dispozitive explozive fabricate cu ajutorul unor instrucţiuni găsite pe Internet şi în claborare cu anumiţi activişti care fac parte din asociaţii străine asemănătoare, active în Portugalia”, precizează poliţia.

O anchetă a Parchetului din Roma, lansată la sfârşitul lui 2019, a vizat activităţile grupării ”Ordine Ario Romano” (”Ordinul Arian Roman”), din care fac parte persoane cu vârsta cuprinsă între 26 şi 62 de ani.

Gruparea a publicat pe Facebook şi pe reţeaua rusă de socializare VK texte, înregistrări video şi imagini cu conţinut rasist, antisemit şi negaţionist, precizează într-un comunicat poliţia.

Poliţia a descoperit ”o incitare la comiterea unor acţiuni violente vizând persoane de origine evreiască şi cetăţeni străini”, precizează ea.

Percheziţii au fost efectuate în întreaga ţară.

Între persoanele anchetate se află şi o femeie din Milano, care a câştigat în 2019 concursul de frumuseţe ”Miss Hitler” - organizat de către reţeaua rusă de socializare VK, potrivit agenţiei italiene de presă Agi.