Devin Dosarele X realitate, după ce Pentagonul a recunoscut oficial existența unor obiecte zburătoare neidentificate? Un raport al Departamentului Apărării va fi făcut public în luna iunie​

de Gruia Dragomir     HotNews.ro
Duminică, 30 mai 2021, 9:32 Actualitate | Internaţional


Un presupus OZN, fotografiat in Florida
Foto: Everett/ Profimedia Images
​După zeci de ani în care autoritățile americane au luat în derâdere și au catalogat drept aberații toate semnalările de OZN-uri de pe teritoriul Statelor Unite, Pentagonul a recunoscut recent, în mod oficial, existența unor obiecte zburătoare neidentificate, care prezintă comportamente și proprietăți inexplicabile.

În luna iunie a acestui an, Departamentul Apărării va face public în fața Congresului American un raport despre UAP-uri (Unidentified Aerial Phenomena, un nou mod de a numi OZN-urile).

Acesta a fost cerut de mai mulți oficiali, printre care Harry Reid, fostul lider al majorității Senatului (2007-2015), și doi foști directori ai CIA, care au dorit o cercetare mai amănunțită a acestor fenomene, pentru a se afla dacă ele reprezintă un pericol pentru securitatea Americii.

Astfel, grupul operativ pentru cercetarea UAP-urilor a fost înființat pe 4 august 2020.

Una dintre cele mai ciudate filmări cu UAP-uri / OZN-uri, surprinsă de piloți din Marina Americană, despre care Pentagonul a recunoscut că este reală, prezintă un obiect zburător în formă de bomboană „Tic Tac” care se mișcă extrem de ciudat, fără să respecte legile fizicii.

De exemplu, UAP-ul respectiv coboară instant de la o înălțime de 24 de km, la șapte km deasupra solului, apoi se oprește în aer și schimbă brusc direcția. Mai mult, el reușește să depășească viteza sunetului fără să genereze acel boom sonic și se scufundă în ocean.

Despre aceste filmări, care au ajuns în spațiul public fără aprobarea Pentagonului, au fost scrie articole în The New York Times și The Washington Post încă din 2017.

Abia anul trecut, în aprilie, în plină pandemie, Pentagon le-a recunoscut veridicitatea în mod public și câteva luni mai târziu a fost aprobată organizarea acelui „task force” (grup operativ) care să explice inexplicabilul.

În întâmpinarea acestui raport, mai mulți foști oficiali care s-au ocupat de securitatea au început să vorbească. John Ratcliffe este unul dintre ei, fost director al Serviciului Național de Informații din State.

În luna aprilie a acestui an, el a declarat pentru Fox News că există mult mai multe astfel de semnalări care n-au fost făcute publice. James Woolsey, fost director al CIA, dar și John Brennan, care l-a înlocuit pe Woolsey pe aceeași funcție, au declarat că iau foarte în serios aceste filmări despre care Pentagonul spune că sunt reale.

„O formă de viață diferită”Luis Elizondo. FOTO: Everett/ Profimedia

Din acest punct, totul pare desprins dintr-un episod din Dosarele X și poți să dai drumul și la coloana sonoră a serialului. Bineînțeles, atât Pentagonul cât și alte instituții sau oficiali americani se feresc să folosească cuvântul „extraterestru” în acest context.

De fapt, după cum ai văzut, se feresc chiar și de termenul american UFO, pentru că acesta a ajuns să fie unul prea mult folosit în teorii ale conspirației, așa că au inventat acest UAP. Însă, ce altceva ar putea să fie în toate acele filmări?

Luis Elizondo, care a servit ca director al fostului Programul de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale (2007-2012), în care Agenția de Informații a Departamentului Apărării a investit 22 de milioane de dolari, a respins în mod public orice teorie care ar susține că UAP-ul în formă de Tic Tac ar fi putut să fie ceva din arsenalul Armatei Americane sau din cel al adversarilor.

Așadar, el a alimentat teoria că nu poate fi decât ceva care nu e de pe această planetă. Foștii piloți din Marina Americană au fost chiar mai direcți în exprimare, iar în interviurile pe care le-au dat au spus cu subiect și predicat că UAP-ul în formă de Tic Tac nu e de pe Pământ.

La fel s-a exprimat și fostul director CIA, John Brennan, care a spus că poate fi vorba de „o formă de viață diferită”.

La mijlocul lui mai, a apărut și un episod al prestigioasei emisiuni „60 Minutes” dedicat acestor UAP-uri. În el apar mai mulți piloți din Marină, care relatează experiențele lor cu OZN-uri, printre care se numără și nava Tic Tac.

În afară de mărturiile lor apare și Luis Elizondo și oferă informații din interiorul Programului de Identificare a Amenințărilor Aerospațiale:

„Imaginează-ți o tehnologie care poate produce forțe egale cu de 6-700 de ori accelerația gravitațională, care poate face o navă să zboare cu o viteză de peste 20 de mii de kilometri/oră, care nu e detectată de radare, care poate zbura prin aer, apă și spațiu și nu are semne evidente de propulsie, nici aripi, nici suprafețe de control, și totuși sfidează gravitația planetei. Asta am văzut”, susține Elizondo în interviul pentru 60 Minutes.

Locotenentul Ryan Graves, fost pilot din Marina Americană, a surprins mai multe obiecte zburătoare deasupra plajei Virginia în 2014.

„Sincer, îmi fac griji. Dacă ar fi fost avioane ale unei alte țări, ar fi fost o problemă imensă. Dar, din cauză că arată ușor diferit, nu suntem dispuși să confruntăm problema. Ignorăm liniștiți faptul că navele astea sunt acolo și ne privesc în fiecare zi.”

Jurnalistul Bill Whitaker („60 Minutes”) încearcă să clarifice dacă Graves s-a exprimat bine și dacă chiar în fiecare zi pilotul de avion de vânătoare F/A-18F a văzut UAP-uri.

Acesta clarifică: „În fiecare zi. În fiecare zi, timp de cel puțin câțiva ani.”

În 2004, foștii piloți americani Alex Dietrich și Dave Fravor au înregistrat celebrul OZN Tic Tac. Până la interviul din „60 Minutes”, Dietrich n-a vrut să apară la televizor, dar Fravor a mai vorbit deschis despre experiența lui cu OZN-ul, inclusiv în podcastul lui Joe Rogan în 2019 și într-un interviu pentru New York Times din 2017.

Ambii afirmă că nu au fost niciodată pasionați de OZN-uri, dar că ceea ce au văzut este clar o dovadă a unei tehnologii avansate.

„Nu știu cine l-a construit, cine deține o asemenea tehnologie, cine are un creier capabil să facă așa ceva. Dar sigur e ceva acolo, ceva care este cu mult mai performant decât avioanele noastre”, a mărturisit în cadrul emisiunii „60 Minutes”.

OZN-urile și pericolul conspirațiilorVideo din aprilie 2020 filmat de un pilot al marinei americane. FOTO: Handout/ AFP/ Profimedia


Cu toate aceste filmări și mărturii din partea a tot felul de oficiali americani, piloți de avioane de vânătoare sau foști directori de companii de spionaj, oamenii de știință nu cred ca e vorba de nave extraterestre, ci mai multe de niște erori ale aparatelor cu care au fost măsurate acele fenomene.

Cunoscutul astrofizician Neil deGrasse Tyson a susținut într-un episod al podcastului lui Rogan că nu poate lua în serios ideea că suntem vizitați de forme de viață extraterestre.

El susține că, dacă aceste civilizați ar exista, am fi știut cu siguranță și am fi avut dovezi mult mai clare. În plus, el crede că filmările respective sunt doar erori ale camerelor video sau ale aparatelor cu care au fost măsurate vitezele și mișcările obiectelor neidentificate.

Nici antreprenorul și miliardarul care vrea să ducă omenirea pe Marte nu crede în extratereștri. În februarie, Elon Musk a fost întrebat ce crede despre filmările cu OZN-uri care au primit girul Pentagonului.

Răspunsul său a fost unul mai mult la mișto, dar în care se reflectă părerea multor oameni de știință: „Sincer, cred că aș știi dacă există extratereștri”. Dar, ce-i drept, Elon Musk a postat la un moment dat pe Twitter și mesajul: „Eu sunt un extraterestru”.

Dar nici oameni care au locuit în spațiu nu cred că UAP-urile / OZN-urile sunt manifestări sau dovezi ale unor culturi extraterestre. Renumitul astronaut Chris Hadfield, care a petrecut 166 de zile în spațiu, declara într-un interviu recent că, în mod evident, i s-a întâmplat să vadă în spațiu lucruri pe care nu și le poate explica:

„Dar să vezi un obiect pe cer pe care nu-l poți înțelege și să tragi imediat concluzia că este vorba despre o formă de viață inteligentă dintr-un alt sistem solar este apogeul prostiei și o dovadă de lipsă de logică.”

Așadar, la ce ar trebui să ne așteptăm de la raportul despre UAP-uri ce va fi citit în luna iunie în fața Congresului American?

Sunt multe voci care susțin că n-ar trebui să avem așteptări de confirmare că nu am fi singuri în univers. Ezra Klein, columnist pentru The New York Times, are un punct de vedere foarte bun, într-un editorial pe acest subiect.

El susține că raportul nu ne va oferi confirmarea că este vorba de nave spațiale extraterestre nici măcar dacă așa stau lucrurile, din simplul motiv că ar zdruncina profund încrederea populației în guverne.

„Deja trăim într-o eră a teoriilor conspirației, iar barierele ar fi cu adevărat spulberate, pentru că dacă OZN-urile ar fi declarate reale, în ciuda a zeci de ani de negare, cine ar mai rămâne demn de încredere să ne mai spună că orice altceva este fals?”
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13140 vizualizari

 • -9 (21 voturi)    
  Timp de poze (Duminică, 30 mai 2021, 11:22)

  Victtor [utilizator]

  Oamenii au stat inchisi in case si au avut timp sa urmareasca fenomenul OZN.
  • -5 (17 voturi)    
   Inca o "teorie" care nu mai e a "conspiratiei" (Duminică, 30 mai 2021, 16:53)

   animatron [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Ezra Klein, un ziarist-propagandist de meserie (pe Twitter il indemna pe Jeff Bezos sa dea cate 50.000 dolari militantilor democrati care isi muta domiciliul temporar in statele republicane pt a se inscrie masiv pe liste electorale si a inclina balanta in "state-cheie", s-a facut in Georgia) spune exact ce se practica de multi ani in asa zisele "investigatii".

   Klein a consacrat chiar un editorial in NY Times (ziar al liberalilor de stanga din USA), dupa cum spune articolul de mai sus, in care argumenteaza ca populatiei nu ar trebui sa i se comunice chestii care o "tulbura".

   O parte a autoritatilor nu vor ca publicul larg sa puna la indoiala comunicate oficiale sau opinii ale "expertilor", ori acceptarea ca s-ar fi mintit zeci de ani cu privire la existenta unor "UAP"-uri ar pune imediat semnul intrebarii asupra a numeroase afirmatii guvernamentale din lumea intreaga nu doar din USA.

   Administratia republicana a presedintelui Trump fusese obsedata sa identifice si sa raspunda oricarei amenintari contra USA, ca vine din China sau din afara planetei.

   Asa s-a ajuns la rapoarte americane secrete cu privire la scaparea din laboratorul Wuhan a virusului chinez, iar administratia Biden de stanga confirma justetea deciziei Trump si anunta ca peste 3 luni avem un raport pt ca ipoteza nu mai poate fi exclusa, nu mai e "teorie a conspiratiei".

   Tot administratia Trump, obsedata de protectia Americii, a creat si "grupul operativ UAP", al carui raport il vom citi curand si care poate ca va zdruncina acuzatiile de "teorie ale conspiratiei".

   Pana nu vom avea "pe mana" un UAP, nu vom sti cu certitudine daca e de origine pamanteana (tehnologie experimentala extrem de avansata sau "forma de viata" necunoscuta) sau de origine "extraterestra" (drone de monitorizare a evolutiei "maimutelor inteligente" ameliorate candva de o civilizatie nepamanteana ?!).

   Politic, cred ca situatia poate fi folosita pozitiv pentru un mesaj de "unificare" a Umanitatii in fata unui potential "adversar".
 • +6 (14 voturi)    
  Secretive military program tracked ufo's (Duminică, 30 mai 2021, 11:30)

  gamma [utilizator]

  As the ufo's tracked the military but with better results ...

  Bag mana in foc ca UFO-urile aveau camere mai bune ,
  argumentul lui Musk ramane in picioare
  https://twitter.com/elonmusk/status/1374167754404630528
  • 0 (0 voturi)    
   Musk e un prost (Miercuri, 2 iunie 2021, 15:51)

   Scarface1000 [utilizator] i-a raspuns lui gamma

   clipurile din filmare nu sunt filmate cu ifon sau samsung sau nikon ci cu camere cu termoviziune alb-negru care pot filma/localiza/urmarii obiecte la viteze supersonice de mii de km/ora si a caror scop este doar acesta, sa localizeze si sa mentina in obiectiv avionul inamic.

   Era imposibil sa faci cu camere conventionale aceste filmari.

   iti recomand cu drag documentarul "The Phenomenon (2020)" nu o sa regreti!
   • 0 (0 voturi)    
    Mda (Vineri, 4 iunie 2021, 9:10)

    gamma [utilizator] i-a raspuns lui Scarface1000

    Si ce inseamna asta ? Inseamna ca alienii se gasesc mereu la marginea detectabilitatii celor mai sensibile aparate omenesti , indiferent de epoca . Pentru unul care gandeste asta ar insemna ca problema e la aparatele folosite , mai bine spus la interpretarea informatiilor furnizate de acestea atunci cand sunt la limita detectiei . Btw , ce lipseste complet dint toata sarada asta e contextul si mai ales cum a avut loc pierderea contactului .
 • +7 (17 voturi)    
  a venit vremea (Duminică, 30 mai 2021, 12:59)

  comentacu [utilizator]

  ca omenirea sa inceapa sa se obisnuiasca cu ideea ca ar putea exista UAP-uri
 • -5 (21 voturi)    
  interesant timing (Duminică, 30 mai 2021, 13:48)

  John_Re [utilizator]

  probabil vor sa abata atentia populatiei de la efectele pandemiei.
  • -1 (11 voturi)    
   Lasa ca vin conspirationistii (Duminică, 30 mai 2021, 15:04)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

   Nu mai o sa vrea niciun mason vreo resetare mondiala, sterilizare global sau ucidere in masa, nu va mai fi 5G sau 6G sau cipuri, ci va veni conspiratia ca extraterestri ne-au imbolnavit, covid e cauzat de un virus extraterestru, d-aia arata cu tepi si n ue ca majoritatea si ne vori extermina pentru ca tara are o abundenta poluare, e plina de gunoaie de desuri si nu mai are suficiente resurse naturale, lucru vital pentru supravietuirea acelor omuleti de ce culoare or fi ei.

   Nu m-ar surprinde.
 • +6 (14 voturi)    
  Da,UAP-uri (Duminică, 30 mai 2021, 15:19)

  Trebonius [utilizator]

  Dar nu vad de ce ar fi vorba de "Dosarele X"? Nu a auzit nimeni de drone? Iar daca sunt drone de spionaj trebuie sa arate fix asa cum ne-am astepta, cu steag si logo pe ele? Iar partea cu „Imaginează-ți o tehnologie care poate..." e doar imaginatie. Nu le-a masurat nimeni in niciun fel. Abia au fost zarite, nu se vede absolut nimic clar.
  Situatia pote fi insa extrem de grava daca acele aparate inregistreaza tot ce misca pe langa bazele militare americane si nimeni nu stie carei tari apartin.
 • +7 (13 voturi)    
  UAP=UFO (Duminică, 30 mai 2021, 16:19)

  minup [utilizator]

  Ianuarie 2018 mergeam pe strada in Arizona la ora 8:26 PM. Un obiect rosiatic cam 1/5 dintr-o luna plina a cazut in diagonala f f rapid, mai rapid decat meteoriti,sateliti sau chiar naveta spatiala. si a disparut deasupra muntilor.intr-o explozie fara fragmente luminoase Fenomenul a fost surprins de camere de la aeroport si de suprveghere de la o casa. A fost prezentat la televiziunea locala si nu s-a dat nici o explicatie oficiala.
 • +4 (10 voturi)    
  Aceste inregistrari (Duminică, 30 mai 2021, 22:35)

  ipolitic [utilizator]

  nu au nici-o valoare. Eu am vazut un film documentar, cu Jeff Goldblum si Will Smith in rolurile principale, acolo sa vezi OZN-uri ca lumea, nu palarii de paie duse de vant. Oricum e prea tarziu, cand extraterestrii au vazut trabucul lui Goldblum, au plecat speriati si scarbiti.
 • +1 (9 voturi)    
  Exista (Duminică, 30 mai 2021, 23:11)

  yol [utilizator]

  aripa arsenie boca si printre politicienii americani, no worries!
  E aproape axioma faptul ca idiotii vad cu precadere mai multe lucruri inexplicabile.
 • -1 (3 voturi)    
  Atenție ! (Luni, 31 mai 2021, 8:44)

  asavreau [utilizator]

  Se întorc sufletele moarte. Cine se știe vinovat , să se teamă !
 • +6 (6 voturi)    
  daca ... (Luni, 31 mai 2021, 9:04)

  GNG [utilizator]

  ... americanii incep sa recunoasca ca se confrunta cu fenomene imposibil de explicat cu cunostiintele actuale... este groasa. Poate detin informatii care pentru lumea normala au fost ascunse... Acum, daca universul este infinit, cum se poate cataloga ideea ca suntem singura civilizatie din acest infinit?? Un aparat de zbor capabil de acele performant,i fara aripi si sisteme de propulsie vizibile, nu este o drona...daca este real este o mare amenintare, avioanele actuale nu pot concura cu asemenea aparate. O civilizatie care detine o astfel de tehnologie nu poate sa fie pamanteana, la nivelul de cultura al omenirii orice tara care le detine le foloseste imediat pentru suprematie. Noi suntem inca in epoca de piatra, doar am inlocuit batul si piatra cu ceva mai sofisticat si periculos, gandim exact ca oamenii primitivi: suprematia tribului castigata prin orice mijloace. O civilizatie capabila de zboruri intergalatice a depasit acest mod primitiv de gandire. Din acest motiv nu ne contacteaza, sunt constienti ca omenirea nu este pregatita sa primeasca tehnologia lor pentru ca prima data o vom folosi in scop militar si riscam sa provocam haos in galaxie.
  • +4 (4 voturi)    
   E adevarat (Luni, 31 mai 2021, 9:32)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui GNG

   cu o usoara nuantare: oare suntem singurii necivilizati in acest univers?
 • +1 (1 vot)    
  intii sa vedem, (Luni, 31 mai 2021, 16:00)

  mongolul [utilizator]

  pe urma discutam!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by