Vile scăldate în soare, cabane retrase pe malul unui lac liniștit. În timp ce majoritatea statelor iau măsuri de relaxare și redeschidere a turismului, după 18 luni de interdicții de tot felul și de lucrat de-acasă, unii europeni s-ar putea gândi să investească în astfel de proprietăți numai bune de petrecut vacanța de vară. Visând cu ochii deschiși la o astfel de ipoteză, Euronews trece în revistă șase insule private care costă cam cât un apartament într-o țară europeană.

Marea Insula Tancook (Canada) sursa foto: facbook)Foto: Hotnews

Marea Insulă Tancook, Noua Scoție - 56.898€

Situată în provincia canadiană Noua Scoție, doritorii pot achiziționa o parte din această insulă pentru o reședință privată, pentru un hotel sau chiar o tabără. Este ideală pentru cei care optează pentru un stil de viață simplu. Cu malurile sale stâncoase și iazurile sale, provincia canadiană este reședință pentru un grup de 125 de familii, mare parte dintre ei pescari.

Insula Danhattan Island, SUA – 263.281€

Este locul ideal pentru iubitorii de cabane, fiind o zonă rurală și liniștită din Connecticut. Oferta vine la pachet cu tot cu barcă, în condițiile în care este oferit accesul la porturile din zonă.

Insula Majestic, SUA – 274.982€

Pe Lacul Beaver Dam din Wisconsin se află mai puțin de 26 de insulițe, iar Majestic este una dintre ele. Majestic a fost scoasă la vânzare cu tot cu o cabană modestă din lemn de unde poate fi admirată în liniște natura și viața animalelor din zonă.

Insula Bocal, Nicaragua – 292.535€

Aici este scoasă la vânzare cu o casă de oaspeți cu două dormitoare, o anexă, o piscină și kilometrii de plajă. În mod normal, prețul ar fi fost mult mai mare, având în vedere suprafața destul de mare, dar și peisajul și clima tropicale din Nicaragua, astfel încât achiziționarea poate fi considerată un chilipir.

Insula Carabana Sol, Panama – 336.782€

O reședință cu două apartamente, garaj și o barcă sunt incluse în prețul de vânzare. Cel mai probabil a fost concepută pentru petreceri private având în vedere dotările: spațiu special amenajat pentru bar, foișor, jacuzzi, plajă și o lagună privată. Pentru a evita însă izolarea completă, insula asigură conexiune wifi de calitate și semnal pentru telefon și este amplasat la o distanță relativ scurtă față de alte baruri și restaurante din zonă, unde se poate ajunge repede cu barca.

Insula Iguana, Nicaragua – 396.951€

Noaptea iguanei. Sună cunoscut? E drept că ”acțiunea filmului” nu se petrece în Mexic, ci în Nicaragua. În plus niciun preot exilat nu a fost implicat în afacere. Cea mai scumpă ofertă din lista Euronews este Insula Iguana- plajă cu nisip fin și păduri tropicale, cu cocotieri și bananieri, care asigură maximum de izolare.

Proprietatea include trei dormitoare și două băi, living room, bar și terasă. Există drum trasat de-a lungul insulei și un observator. Toate la prețul unui apartament în Paris, Londra sau Roma.