Soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, Iulia, şi-a vizitat marţi pentru prima oară soţul în închisoarea unde acesta execută o pedeapsă de doi ani şi jumătate, afirmând că a fost una dintre cele mai faine întâlniri pe care le-a avut vreodată cu cel mai ”mișto tip”. Totuși, într-o postare pe instagram, ea și-a exprimat îngrijorarea față de starea de sănătate a acestuia, afirmând că este foarte slăbit și i se refuză în continuare vizita unui medic.

HotNews.roFoto: Hotnews

''O postare despre iubire astăzi. Am ieșit la întâlnire, una dintre cele mai faine din viața mea, cu cel mai mișto tip. M-a invitat într-o cameră de 3/2 mp și am vorbit printr-un perete de sticlă și la telefon. Dar asta nu e așa de important. Este la fel de amuzant ca întotdeauna, deși, e adevărat că vorbește greu și din când în când se întinde pentru a se odihni. (...) Nu am văzut niciodată pe cineva atât de supt la faţă, însă nu are de gând să cedeze'', a scris Navalnîia pe contul ei de Instagram.

”Cântăreşte 76 de kilograme la o înălţime de 1,90. De la întâlnirea mea cu Aleksei sunt şi mai îngrijorată pentru el'', a mai scris Navalnîia.

Postarea este însoţită de o fotografie în care apare Iulia şi, pe fundal, centrul penitenciar numărul 2 din regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova.

Iulia Navalnîia s-a referit şi la denunţul pe care soţul ei intenţionează să-l depună împotriva închisorii pentru că a fost împiedicat să citească Coranul, după cum a explicat chiar el pe Twitter. ''Cărţile sunt pentru noi toţi'', a scris Navalnîi, care îşi exprimase dorinţa de a studia cartea sacră a tuturor musulmanilor. Opozantul rus a anunțat pe 31 martie că intră în greva foamei.