Angela Merkel la Forumul Economic Mondial de la Davos: „Chiar avem nevoie de această Mare Resetare?” Transhumanism si micul secret al lui Klaus Schwab

de Dani Rockhoff     HotNews.ro
Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 20:10 Actualitate | Internaţional


Angela Merkel si Klaus Schwab la Davos
Foto: Captura
În timpul Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, cei mai puternici lideri de stat din lume și-au dat reciproc mâna, deși întâlnirea a fost virtuală. Moderat de fondatorul WEF, Klaus Schwab, în dialog a intrat și cancelarul german, Angela Merkel. Ea vorbit, printre altele, despre Marea Resetare care, în contextul pandemiei coronavirusului, stă pe agenda unora care vor să schimbe fața lumii. „Chiar avem nevoie de această Mare Resetare?” a întrebat Merkel. Însă Klaus Schwab își trâmbițează mai departe propriile idei, chiar dacă într-o mică problemă „de sănătate” a ales să tacă chitic.

Pentru prima dată în istoria Forumului Economic Mondial, întâlnirea celor mai puternici lideri de stat s-a desfășurat digital, pe internet și nu ca de obicei, în splendoarea orașului elvețian Davos. Evenimentul numit „Agenda Davos” a început luni și s-a încheiat vineri, 29 ianuarie.

Până ieri, reprezentanți de rang înalt din politică, afaceri și societate au discutat provocările globale actuale, cum ar fi pandemia de COVID-19 și schimbările climatice. Între vorbitori a fost și cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Fondatorul WEF, Klaus Schwab, i-a reamintit lui Merkel că, la ultima reuniune de la Davos, a vorbit deja despre necesitatea modului în care „ar trebui să facem lumea cât mai incluzivă și durabilă posibil”. Ca urmare a pandemiei, subiectului i s-a acordat „o prioritate și mai mare”, a continuat Schwab. De asemenea, coronavirusul a arătat clar că este nevoie de „crearea unei economii și a unei societăți mai rezistente”.

Lăudand-o pe Merkel, Schwab a spus ca aceasta „a avut grijă, cu o mână fermă, de barca Germania-Europa-lume, dar a condus-o și vizionar, prin valurile violente din ultimele douăsprezece luni”.

Trei dezvăluiri în pandemie

Începându-si discursul, cancelarul a spus că dezvoltarea vaccinurilor anti-coronavirus arată de ce sunt capabile umanitatea și știința. Potrivit lui Merkel, pandemia lasă „urme profunde în societatea și economia noastră”.

Cancelarul este convins și că pandemia va modela oamenii în următoarele luni și chiar în anii următori. „100 de milioane de oameni” au contractat virusul, „peste două milioane” au murit și cu siguranță există un număr foarte mare de cazuri neraportate, a explicat Merkel.

„Și de aceea vreau să ma refer la trei probleme legate de întrebarea: Ce ne-a arătat această pandemie?”, a mai spus Merkel, în timpul luării sale de cuvânt de la Davos. „Cred că mai întâi ne-a arătat legăturile sau dependențele noastre globale”. „Pandemia”, a spus Merkel, a fost ceva de genul catastrofă a secolului, un eveniment natural al secolului”. Sarcina acum este de a „remedia punctele slabe”, soase la iveală de COVID-19.

„Un program economic fără precedent, de peste 100 de miliarde de euro” a contribuit la stabilizarea întregii vieți sociale.

Ca urmare a crizei Corona, „lipsa digitalizării în societatea noastră” a fost identificată ca un punct slab, de exemplu în rețeaua autorităților din domeniul sănătății. De asemenea, pandemia a arătat clar că este important să vorbești si să-ți clarifici anumite lucruri.

„Dar, mai presus de toate, acum vine o perioadă de acțiune”. Această acțiune ar trebui să aibă loc „cât mai împreună posibil”. „Nu este nimic bun, decât dacă îl faci”, l-a citat Merkel pe poetul Erich Kästner, tot în acest context. În plus, statele „s-au angajat în neutralitatea climei, pentru anul 2050”. Acest lucru ar putea duce la situația în care Europa să devină „primul continent neutru din punct de vedere climatic”. Acum urmează „luni foarte grele”, în care scopul este de a duce înainte New Green Deal.

Merkel despre Great Reset: Chiar avem nevoie de ea?

„Datorită declinului economic, Forumul Davos este, desigur, locul potrivit” pentru a discuta despre viitorul de după pandemie și modalitățile de ieșire din aceasta, a precizat mai departe Angela Merkel. Apoi, politicianul CDU s-a referit la Marea Resetare, pe care Schwab a tratat-o deja în mai multe cărți și o propagă prin Forumul Economic Mondial.

„Ați ales motto-ul Marea Resetare. Aceasta este tema din acest an. Și mai întreb: chiar avem nevoie de această Mare Resetare?”, a întrebat cancelarul german. „Sau”, a adăugat Merkel, „nu este mai degrabă evident că avem mai puțin nevoie de un nou început în stabilirea obiectivelor, ci de mai multă hotărâre în acțiunile noastre?”
Schwab a argumentat că inițiativa Great Reset, lansată de WEF, nu se referă atât la stabilirea de „noi obiective”, cât mai degrabă la utilizarea „ferestrei unice de oportunitate” „pentru a contura procesul de recuperare”, inclusiv „ hotărârea în acțiune” menționată de Merkel.

Pandemia COVID-19 servește drept catalizator, iar „fereastra oportunității” e acum larg deschisă. Klaus Schwab presupune că așa-numitul „capitalism al părților interesate” va remodela societățile lumii într-un mod ecologist, incluziv și corect social, în sensul „celei de-a patra revoluții industriale”. Schwab este convins că fiecare țară trebuie să participe la aceasta și fiecare sector economic trebuie transformat.

Capitalismul părților interesate

În spatele conceptului de capitalism al părților interesate se află intenția de a alinia activitățile economice ale companiilor cu nevoile tuturor părților interesate, nu numai de a opera în sensul de profit și randament. Acest lucru ar fi necesar pentru a permite supraviețuirea capitalismului, ca forță motrice fundamentală a acțiunii economice. Schwab a explicat: „Nu pledez pentru o schimbare de sistem. Pledez pentru o îmbunătățire a sistemului.” Ultima sa lucrare este intitulată „Capitalismul părților interesate: o economie globală care funcționează pentru progres, oameni și planetă”.

Wall Street Journalo comentează în felul urmator: „Într-o carte a cărei teză este că liderii de afaceri fac lumea mai bună urmărind obiective sociale în plus față de profit, ne-am aștepta la o discuție despre cel mai important contra-argument - și anume că liderii de afaceri ar putea de fapt să înrăutățească lumea (... ) făcând exact ceea ce cere domnul Schwab. Așadar, „capitalismul părților interesate poate fi, în cele din urmă, o versiune mai profitabilă a capitalismului clasic - pentru că lumea e păcălită și terenul spălat”.

Dar autorul cărții tace, despre această posibilă variantă invocată de critici. Iar la Davos, Schwab vorbește despre termenul „capitalism al părților interesate”, propagat de el, după cum urmează: „Sunt întotdeauna uimit de ce rezistența ideologică trezește. Mai ales că, în opinia mea, o companie nu numai că are o valoare economică, ci și o funcție socială și niciuna dintre acestea nu este în opoziție. ”

În termen de oameni

În continuare, Schwab a vrut să știe de la Merkel care ar trebui să fie „viitorul model de societate”. Potrivit lui Merkel, conceptul de economie socială de piață ar trebui gândit „în termeni de oameni”. Este necesar să le oferim oamenilor „spațiu pentru a se dezvolta”, dar și să punem baraje, din când în când. Este întotdeauna vorba despre „echilibrul corect între acțiunea statului și realizarea individuală”.

Statul și-a recâștigat importanța, iar încrederea că „companiile vor face ceea ce trebuie”, singură, nu este sustenabilă. Cu toate acestea, nici statul nu este „cel mai bun antreprenor”, mai crede Merkel.

În ceea ce privește multilateralismul, Angela Merkel s-a referit la ce înseamnă „să ai modele sociale diferite”. „Când începe interferența și când începe promovarea valorilor elementare și indivizibile?”, a întrebat retoric cancelarul german. De exemplu, „demnitatea fiecărui individ” joacă un rol important în Carta Națiunilor Unite. Acest lucru duce la diferite interpretări ale termenului multilateralism. Merkel subliniază că, personal, nu vrea să se formeze un bloc, nu așa vede ea conștiința de sine a Europei.

O mică problemă de identitate

Pe când Merkel vorbește despre oameni și își pune întrebarea necesității unei Noi Resetări a lumii, Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial lansează și ideea unui trans-umanism, prezicând „fuzionarea identității fizice cu cele digitale”. Criza Corona ar trebui să fie semnalul de plecare pentru „a patra revoluție industrială”, în care inovațiile digitale și tehnologia să joace un rol-cheie.

Interesant este însă cum un mare vizionar, care vrea sa reformeze planeta, la el acasă se împiedică de o mică buturugă, a propriei identități. Klaus Schwab este unul dintre puținii din familia sa care nu are pașaport elvețian: cei doi frați ai săi sunt elvețieni, iar în ceea ce-i privește pe bunicii săi, trei dintre ei erau cetățeni elvețieni. Cercetările arborelui genealogic arată că mama sa era din Zurich, iar tatăl său s-a născut în Roggwil (BE), la rândul său ca fiu al unei mame elvețiene și al unui tată care la acel moment se expatriase din Germania, pentru a se stabili în Elveția.

Când Hitler a ajuns la putere în Germania, tatăl lui Schwab a fost rugat să reprezinte interesele industriale elvețiene în Germania, așa că părinții lui Schwab s-au mutat la Ravensburg (D) în ciuda războiului care se apropia. Klaus Schwab s-a născut acolo cu un an înainte de izbucnirea războiului. Familia a fost monitorizată de Gestapo, serviciul de spionaj al naziștilor, iar mama sa a fost chiar convocată o dată, pentru următoarea „infracțiune”: vorbea germana elvețiană cu copiii ei. Poate de aceea Klaus Schwab spune că s-a simțit elvețian în copilărie.

Apoi, familia s-a mutat înapoi în Elveția, tânărul Klaus a absolvit clasele 1 și 2 din școala primară în Au / Wädenswil ZH. Schwab s-a mutat mai târziu în Germania. În perioada postbelică, tatăl a fost angajat „pentru bune relații între Elveția și Germania”. Acest lucru l-ar fi marcat pe fiul său, care s-a văzut de la început ca european și cetățean al lumii. Și soția sa, Hilde, cu care este căsătorit de 50 de ani, este elvețiană.

„Oricine îl cunoaște pe Schwab știe totuși: ar fi fericit să primească cetățenia elvețiană”, scrie Aargauerzeitung.ch, în august 2019. „Dar probabil că nu ar mai încerca în mod activ, deoarece există un episod care i-a stricat dorința de a face acest lucru: în anii 1980, consilierul federal Kurt Furgler (CVP) a militat pentru naturalizarea lui Schwab. În cele din urmă, Schwab a primit un pachet cu documentele de naturalizare de la guvernul cantonului Geneva, unde locuiește și astăzi. În partea de sus, era o notiță care îi cerea să se prezinte pentru un <<control sanitar>>, ceea ce a fost atât de iritant pentru Schwab, încât nici măcar nu a început procedura de naturalizare”. Se pare ca a reseta întreaga lume e mai ușor decât a obține un pașaport elvețian.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


32723 vizualizari

 • -13 (39 voturi)    
  Doamna komisar n-ar trebui sa vorbeasca (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 21:44)

  omul din castelul inalt [utilizator]

  Ca de obicei Europa cea tafnoasa si ipocrită prefera sa adopte politici care amintesc de perioada anilor 30, inainte de WWII. Germania nu vrea resetare pentru ca stie ca va pierde dominația Europei. Deja a pierdut-o, doar ca inca nu stie asta. Germania are inca ambiții de hegemonie care persista in mentalul colectiv si sunt alimentate de Merkel. UE nu este decat un paravan al Germaniei prin care controleaza intreaga Europa si prin care isi continua ascensiunea economica si politica. De asemenea, se pare ca Europa prefera sa se distanțeze de SUA in noua paradigma mondială care acum se formeaza. Pentru Romania, însăși apartenența la UE ar putea reprezenta un risc in viitor, deoarece romanii sunt un popor pro-american si nu isi imaginează viitorul fara o relație transatlantica puternica.
  • +1 (5 voturi)    
   Aiurea (Duminică, 31 ianuarie 2021, 19:26)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui omul din castelul inalt

   Merkel, fizician, foloseste o abordare sistematica. Prima data determina cum functioneaza sistemul (politic, social, economic) - impersonal, obiectiv. Abia dupa aia decide ce tre' facut ca sistemul sa evolueze intr-o directie anume.

   Ce-a afirmat Merkel, be baza asta, e cat se poate de rational. De ani buni de zile comunitatea internationala tot vine cu idei foarte bune, sustinute stiintific, consfintite-n acorduri internationale, pe care dupa aia nu le pune in aplicare, sau le aplica doar partial. Asta-i furat propria caciula. Cata vreme problema furatului propriei caciuli nu se rezolva, indiferent ce nume-i dai, rezultatele o sa fie aceleasi, adica prea putin prea tarziu. Problema de rezolvat e furatul propriei caciuli, nu gasit nume smechere.

   Germania, cea mai puternica economie europeana, una dintre cele mai mari economii mondiale, in ciuda marimii relativ mici a tarii, comparat cu China sau India sau latii, indiferent de politica, e primul partener economic al majoritatii statelor europene. Aia-i da o pozitie dominanta indiferent de politica guvernului federal. Nu tre' sa faca nimic Merkel in sensul asta. Singura chestie ce-ar putea s-o faca ca situatia sa nu mai fie asta e sa dea in cap economiei germane. Aia ar fi in mod evident o tampenie.

   In mare parte insa, faptul ca economia germana e cum e, e din cauza ca nemtii un apetit mult mai scazut pentru furatul propriei caciuli fata de alte natii - nu doar europene. Daca e ceva ce lumea ar trebui sa faca e sa invete de la nemti sa nu-si mai fure singura caciula. Cand ai experienta Germaniei, care recicleaza mai bine de dublu fata de alte state europene si e campion mondial la energie verde, evident ca ti se pare ciudat ca vrei sa umbli la un sistem care in mod evident poate functiona, in loc sa faci sistemul sa functioneze.

   O analogie. Ai aceeasi masina ca vecinul. Vecinul si-o intretine, tu nu. A lui merge, a ta nu. Concluzionezi ca tre' sa schimbi masina, nu cum o intretii. Cam asta ar fi o mare resetare.
 • -2 (40 voturi)    
  „Great Reset, (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 22:39)

  unins [utilizator]

  Noua Resetare a lumii, Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial lansează și ideea unui trans-umanism, prezicând „fuzionarea identității fizice cu cele digitale”. Parca am mai auzit despre Novus ordo seclorum - "New order of the ages" pe la conspirationisti care mai ziceau ceva și de un „cip” implantat pentru „fuzionarea identității fizice cu cele digitale”. Fake news?
 • -10 (20 voturi)    
  apologia Resetarii (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 23:13)

  aresul [utilizator]

  Tot ceea ce cunoastem, mai mult de atat, reprezinta rezultatul Diferentelor generate de Legea Antagonismului.
  Marea Resetare este un concept dezvoltat in laboratoarele (saloanele) ideologice ale Dinastiei. O aiureala pe care am reusit sa o inteleg din punctul de vedere al bogatanilor stratosferici, nelistati in Forbes.
  Adevarata Resetare, va surveni cand oamenii vor intelege sa-si organizeze societatile corect din punct de vedere filozofic, potrivit Legii Antagonismului. Adevarata Resetare va surveni cand oamenii vor intelege sa foloseasca Legea Antagonismului in vederea stabilirii relatiilor corecte inter-societati. Adevarata Resetare va surveni cand oamenii vor accepta conditia vietii si vor renunta la baloanele speculative ale acestei civilizatii.
  Adevarata Resetare va marca inceputul unei noi civilizatii, o civilizatie din care vor lipsi dogmele, cutumele, ideologiile politice, mentalitatile imperiale sau ale ,,cresterii economice".
  • +5 (9 voturi)    
   Prea puțin. (Duminică, 31 ianuarie 2021, 10:11)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui aresul

   Dacă rămân;lenea,șmecheria,hoția,marea resetare poate deveni marea ciolaniadă.
 • +12 (32 voturi)    
  daca si Merkel e impotriva e groasa (Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, 23:24)

  xan [utilizator]

  "Smart tattoos and other unique chips could help with identification and location. Implanted devices will likely also help to communicate thoughts normally expressed verbally through a “built-in” smart phone, and potentially unexpressed thoughts or moods by reading brainwaves and other signals." - Klaus Schwab

  Da, pe bune. El a scris asta, omul care are atentia "celor mai puternici lideri de stat". Bun venit in Brave New World.
  • -2 (22 voturi)    
   Middle finger (Duminică, 31 ianuarie 2021, 1:09)

   Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui xan

   Si lui si altor octogenari (nonagenari) pe care-i f... grija atat de tare de viitorul omenirii.
   Cat despre incredibila/cutremuratoarea/inimaginabila/cumplita/whatnot pandemie, notam ca a ucis intr-un an doua milioane de oameni, respectiv cam 3% din cati mor in chip natural in fiecare an. Pandemie, tata... Astept cu interes cifrele care sa arate cati oameni au murit in "anul Covid", indiferent de cauze, fata de anul anterior.
   Diferenta este motivul perfect justificat sa distrugi civilizatia. De civilizatia occidentala vorbesc, ca altfel vad ca chinezii sunt OK, suunt veseli, se inghesuie la piscine, economia lor creste cu 4-5% pe an... business as usual.
   • +2 (6 voturi)    
    Comentez doar despre chinezi: (Duminică, 31 ianuarie 2021, 15:59)

    Popeye_the_Sailor [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

    Vin din China și pot să spun că nu sunt deloc veseli, sunt mai temători decât orice altă nație pe care am văzut-o eu de la începerea pandemiei. De-asta s-au redresat așa repede.
   • +1 (7 voturi)    
    Totui, ... (Duminică, 31 ianuarie 2021, 20:04)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Prostu' satului

    ... epidemia a omorat mai multi oameni decat au murit in Afganistan din 1978, de cand a incercat URSS sa invadeze Afganistanul, in toate conflictele ce-au avut loc acolo. Sau cam cat toata populatia Bucurestiului. Tre' sa fii putin sociopat (sau mai mult) ca asta sa ti se para neglijabil.
    • -2 (2 voturi)    
     Din cauza tutunului, (Luni, 1 februarie 2021, 15:07)

     unins [utilizator] i-a raspuns lui Eu the first

     anual mor 8 milioane de oameni de sute de ani si nimeni nu declara acest lucru "pandemie". Trebuie sa fii putin mai mult decat ignorant sa nu intelegi ca Money spins the world!
  • +6 (10 voturi)    
   contraditie intre termeni (Duminică, 31 ianuarie 2021, 8:05)

   soiman [utilizator] i-a raspuns lui xan

   Greu de mestecat la nivel ideologic, cateva aspecte
   -viitorul model de societate
   -Marea Resetare
   -fereastra unica de oportunitate
   -capitalism al părților interesate
   -demnitatea fiecărui individ
   -fuzionarea identității fizice cu cele digitale
  • +2 (6 voturi)    
   O interfatare tot mai stransa ... (Duminică, 31 ianuarie 2021, 19:58)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui xan

   ... intre om si masina e inevitabila, si va veni oricum. Doar ca nu prea repede (inca n-avem tehnologia) si foarte probabil nu asa cum isi imagineaza omu'.

   Problema mare, si cu ce-avem acuma, nu e tehnologia, ci analfabetismul tehnologic si stiintific al unei mari parti a populatiei. De-aia avem atati conspirationististi, antivaccinisti, flat eartheri si alti dilii. Pentru multa lume, un telefon mobil sau un computer sunt obiecte magice. Oamenii astia accepta orice chestie care le face viata mai comoda, indiferent de consecinte, pentru ca nu inteleg consecintele. Dupa care folosesc tehnologia intr-un mod care le dauneaza. Si n-au nici un fel de intelegere pentru cei ce incearca sa-i avertizeze asupra pericolelor.

   Dupa modul de exprimare, Schwab mi se pare ca intr-an categoria asta, a celor ce sufera de analfabetism stiintific si tehnologic. Altfel ar avea o exprimare mai putin fantezista.

   Cum se poate evita folosirea irationala si nociva a tehnologiei? Dupa parerea mea intr-un singur fel: prin educatie. Omul, odata ce are niste obiceiuri si niste rutine formate, se tine de ele. Daca scoala il invata sa judece critic si rational, aplicand metoda stiintifica, pe baza de informatie verificabila, va pastra obiceiul ala toata viata. Si-atunci va aborda absolut orice in viata, de la decizii de vot la adoptarea de tehnologie la alegerea destinatiei pentru concediu, in acelasi fel: rational.

   Problema, cu abordarea asta, e ca-s de fapt doua. Pe de-o parte, un rationalism impins la extrem vine in conflict cu o gramada de traditii si cutume ale multor comunitati. Pe de alta parte, chiar dac-ar fi o chestie utila, interesul nu exista nicaieri. Cei analfabeti stiintific si tehnologic nu-si dau seama de problema, cei ce-si dau seama de problema n-au autoritate, cei cu autoritate n-au interesul.
  • +2 (4 voturi)    
   pune tot textul (Luni, 1 februarie 2021, 10:02)

   justin [utilizator] i-a raspuns lui xan

   pentru context macar... lasa teoria conspiratiilor, tehnologia merge in directia asta inevitabil, el se doreste doar a fi un "clarvazator" care prezice ceea ce toata lumea stie...   Positive impacts
   - Reduction in missing children
   - Increased positive health outcomes
   - Increased self-sufficiency
   - Better decision making
   - Image recognition and availability of personal data (anonymous network that will “yelp”77people)

   Negative impacts
   - Privacy/potential surveillance
   - Decreased data security
   - Escapism and addiction
   - Increased distractions (i.e., attention deficit disorder)

   Unknown, or cuts both ways
   - Longer lives
   - Changing nature of human relationships
   - Changes in human interactions and relationships
   - Real-time identification
   - Cultural shift (eternal memory)
 • -8 (18 voturi)    
  UTC ista (Duminică, 31 ianuarie 2021, 2:46)

  Observatory [utilizator]

  ....nu s-a schimbat , tot cu vrăjeala comunista a rămas .
  Ceashka sau Merkel , același vocabular și mentalitate ...
  • -2 (4 voturi)    
   fata de nenea Schwab e o totusi ceva (Duminică, 31 ianuarie 2021, 20:13)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   Nici eu nu o repsect prea mult, mai ales dupa faza cu invitatia emigrantilor dar de data asta i-a spus exact ce trebuia aluia cu resetarea. Si e prima din liderii care conteaza care a spus asta. Nu Macron'u ,nu Biden, nu Li Peng!
 • -3 (29 voturi)    
  The Great Reset = The New World Order (Duminică, 31 ianuarie 2021, 6:02)

  Parzivall [utilizator]

  Clampaneste Schwab despre un "mod ecologist si corect" cica. In realitate, inseamna insclavagirea intregii planete in numele Ecologismului, care nu e deloc ceea ce e. Pt ca ceea ce pretind ei ca ar fi ecologic va distruge si mai tare mediul. Tineti-va bine, cauitativa un loc la tara unde sa puteti face agricultura de subzistenta in stilul de acum 100 de ani, ca nu vine nimic bun ba din contra.
 • -3 (29 voturi)    
  Constiinta nu si nu ... (Duminică, 31 ianuarie 2021, 9:07)

  Gigi Kent [utilizator]

  Madam Merkel probabil ca incepe sa isi dea seama de ce dezastru au provocat sefii de state si de guvern marsand in aceasta directie de vreun an si are mustrari de constiinta.

  Pandemia de Covid nu este o “fereastra unica de oportunitate” pur si simplu. Este un produs al unor minti bolnave, o situatie artificial creata care ar trebui sa declanseze mareata resetare. Mai exact este un produs mediatic menit sa sprijine orice masuri sunt necesare a fi luate pentru a produce ceea ce isi doresc unii. Functioneaza perfect pentru incalcarea drepturilor si libertatilor, ca mijloc de propaganda, instaurare a fricii, manipulare si in general orice pentru a accepta ce vor aceste minti bolnave.

  Si nu, marea resetare nu este despre ceea ce se prezinta oficial. Nu este despre scaderea poluarii, incluziune, a patra revolutie industriala, digitalizare samd. E despre eliminarea clasei de mijloc, reformarea economiei in interesul unei minoritati, controlul indivizilor. Pe cele trei le-am identificat cu ochiul liber pana acum. Probabil or mai fi si altele pe agenda ascunsa.
 • -9 (15 voturi)    
  Marea Resetare, (Duminică, 31 ianuarie 2021, 9:19)

  nick1587873340950 [utilizator]

  nu e ceea ce cred multi vrei nu vrei ea vine (daca nu sint cenzurat)
  https://www.youtube.com/watch?v=DnYsA9FnuAA
  • -4 (28 voturi)    
   BS! (Duminică, 31 ianuarie 2021, 11:41)

   soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui nick1587873340950

   .Marea resetare este produsul unor minti diabolice care, din motive foarte ciudate, chiar reductibile la eterna lupta dintre bine si rau, Dmnezeu vs. diavol,(vezi reluarea masiva a persecutiei crestinilor) vor sa distruga omenirea. Ei nu sunt impacati cu liberul arbitru, cu ideea ca omul a fost creat liber, ca e fumos asa cum este, ci vor o distrugere si apoi recreare "mai buna", "bulid back better"(bbb=666) a fiintei umane. Toata aceasta agenda de sanga este ideologie satanica,de promovare propagandistica a unor indivizi "freaks" care acum cativa ani nu existau, dar care au aparut subit, platiti de activisti verosi, destrabalati, agresiv de obraznici si care latra pe la institutii media, amenintand si dedandu-se la violente evidente pentru a intimida populatia normala, impovarata de griji si boli.
   Eliminarea treptata a conceptelor de identitate a genului binar, a familiei, natiunii, etniei, comunitatii si apartenenta la ele are ca scop DISTRUGEREA tesaturii sociale care tine omul vertical si i confer scop in viata. Aceaste "elite intunecate' care nu sunt nici sefi de state, guverne sau autoritati alese, sunt niste socipati vanduti tenebrelor, nu au constinta binelui, nu iubesc oamenii, ci vor o societate de roboti pentru pura lor satisfactie si placere bolnava. Toate fosilele astea frustrate sunt coordonate si santajate de forte ale raului care, profitand de fapul ca liderii religosi se dezic de menirea lor spirituala de ghidare sufleteasca si caritabila si ii manipuleaza ordinar cu bazaconii ca suntem prea muti pe planeta si trebuie avorturi=crime cat mai multe si pe bani publici, ca suntem prea apropiati si empatici si deh, s-ar putea sa ne revoltam! Parinte 1 si parinte 2 ca sa nu mai spunem rugaciunea "Tatal nostru" si sa bulversam copiii in fel si chip, facand experimente sexuale si psihice pe ei din banul public! Eutanasierea, alta crima din bezna marxismului! In loc sa se dezvolte producerea de medicamente care sa aline suferintele pana in clipa finala.
 • +1 (7 voturi)    
  Marea resetare (Duminică, 31 ianuarie 2021, 13:03)

  adry27 [utilizator]

  si prostii s-au activat....
 • -5 (13 voturi)    
  Vai, vai (Duminică, 31 ianuarie 2021, 15:19)

  Vlad-I [utilizator]

  A fost interogata de " gestapo" ca vb germana elvetiana, azi in Catalonia profesorii au primit misiunea sa spioneze copii in pauze sa vada daca vorbesc catalana sau spaniola. Strecuram tantarul si inghitem camila.
 • -2 (18 voturi)    
  Democratie zero (Duminică, 31 ianuarie 2021, 15:25)

  Vlad-I [utilizator]

  Adica vor sa reseteze lumea, si dezbatere cu populatia ZERO ??? Iar mediile de comunicatie nici o critica ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by