Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns miercuri la Casa Albă, după depunerea jurământului și depunerea unei coroane de flori la mormântul soldatului necunoscut.

Jill si Joe Biden au ajuns la Casa Alba pentru prima dataFoto: Captura YouTube

Precedat de o fanfară și o procesiune militară, limuzina sa a oprit la câțiva metri de clădirea Casei Albe. Democratul a traversat ultimii câțiva metri pe jos înconjurat de soția sa Jill, de copiii și nepoții săi.

Așa cum se întâmplă în momentul tranziției, deja au fost puse noi fotografii în Aripa de Vest a Casei Albe, pentru a celebra inagurarea lui Joe Biden.

Joe Biden și Kamala Harris au depus miercuri jurământul pentru funcția de președinte, respectiv vicepreședinte SUA. Astfel, Joe Biden a devenit al 46-lea președinte american, iar Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreședinte.

"Democrația a câștigat", a declarat miercuri noul președinte american Joe Biden, în discursul său inaugural, salutând o zi de "speranță" pentru America.

Joe Biden, de asemenea, a făcut apel pentru „unitate” în timpul discursului său de 21 de minute și s-a angajat să fie președintele tuturor americanilor.

Într-un avertisment cu privire la sosirea „celei mai dure și mai letale faze” a pandemiei, noul președinte a cerut americanilor să lase deoparte divergențele pentru a înfrunta această „iarnă întunecată”.

„Vom depăși împreună”, a asigurat el, înainte de a ține un minut de reculegere în amintirea celor 400.000 de „mame, tați, soți, soții, fii, fiice, prieteni, vecini și colegi” uciși de Covid -19.