Ungaria consideră Turcia ca fiind partenerul strategic al UE, întrucât are cea mai puternică economie dintre toţi vecinii europeni - a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, pentru agenţia turcă de presă Anadolu, într-un interviu publicat miercuri și citat de MTI.

Peter SzijjartoFoto: Ovsyannikova Yulia / Zuma Press / Profimedia

Între multe alte teme, ministrul ungar, reacţionând faţă de acuzaţiile referitoare la bugetul UE, a precizat: Ungaria şi Polonia nu se îndepărtează de UE. Şi Budapesta doreşte să facă Uniunea mai puternică, însă nu este de acord cu alţii în privinţa modului în care trebuie făcut acest lucru - a spus ministrul.

Péter Szijjártó a efectuat marţi o călătorie în capitala Turciei, Ankara. În cadrul vizitei sale oficiale, Péter Szijjártó a fost primit de Recep Tayyip Erdogan, preşedintele turc, şi a purtat convorbiri cu Mevlüt Cavusoglu, omologul său turc, Mustafa Varank, ministrul industriei şi tehnologiei, Fatih Dönmez, ministrul pentru energie şi resurse naturale, precum şi cu Kerem Kinik, directorul general al Semilunii Roșii Turce,c itează Rador.