Asasinarea unui cercetător iranian din domeniul nuclear: Alte precedente
Iranul a acuzat Israelul că a jucat un „rol” în moartea lui Mohsen Fakhrizadeh amenințând că o „răzbunare teribilă” îi așteaptă pe cei implicați în ceea ce are Teheranul calificat drept „act terorist”.
Reamintim atacurile anterioare împotriva oamenilor de știință iranieni care lucrau în domeniul nuclear timp de zece ani.
- În ianuarie 2010, cercetătorul în domeniul nuclear Massoud Ali Mohammadi a fost asasinat în capitala Iranului. Acest fizician de renume, care a predat la Universitatea din Teheran și care a lucrat și pentru Corpul Gardienilor Revoluției (Pasdaran, elita forțelor armate iraniene), este ucis de explozia unei ”motociclete capcană” în timp ce ieșea din casa lui.
Atacul a fost rapid atribuit serviciilor de informații israeliene și americane de către mai mulți oficiali iranieni și mass-media de stat.
Teheranul a acuzat deja Statele Unite și Israel în decembrie 2009 că l-au răpit pe fizicianul Shahram Amiri, dispărut în mai același an.
- În noiembrie 2010, doi fizicieni care jucau un rol important în programul nuclear iranian au fost vizați la Teheran de două atacuri cu bombă, atribuite de Iran Israelului și Statelor Unite. Unul dintre ei, Majid Shahriari, a fost ucis.
În plină criză a problemei nucleare iraniene, cinci oameni de știință iranieni au fost victime ale atacurilor de la Teheran între 2010 și 2012. Iranul a acuzat CIA și Mossadul că se află în spatele acestor asasinate.
- La 12 noiembrie 2011, explozia unui depozit de muniție al gărzilor revoluționare din suburbiile Teheranului s-a soldat cu cel puțin 36 de morți, inclusiv generalul Hassan Moghadam, șeful programelor de armament Pasdaran. Potrivit Los Angeles Times, explozia se datora unei operațiuni conduse de Statele Unite și Israel împotriva programului nuclear al Iranului.

Etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19: Cine are dreptul să se vaccineze în această etapă, când și cum te poți programa. Înființarea centrelor de vaccinare, în continuare în aer
Vom călători în UE doar cu „pașaport de vaccinare”? Precedentul „Carnetului Galben”
De ce Dacia intră într-o nouă etapă datorită SUV-ului Bigster și de ce apropierea de Lada nu ar trebui să ne sperie
Cum vrea Guvernul să elimine haosul liberalizării pieței energiei / Consumatorii vor putea primi reduceri de preț, până în iulie, de la furnizorii de ultimă instanță - Proiecte
EXCLUSIV Moștenirea Gabrielei Firea: Ce salarii au directorii și angajații companiilor municipale Ep. II
Asta s-a mutat in Iran sau N Coreea ?