UPDATE Procuratura franceză antiterorism a anunțat vineri că a fost sesizată după ce un bărbat a fost decapitat în Conflans Saint-Honorine, lângă Paris, iar presupusul său atacator a fost grav rănit de către polițiști într-un oraș din apropiere și a decedat apoi, potrivit AFP.

Atac la ParisFoto: Apaydin Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia

UPDATE Potrivit unei surse din poliție, victima este un profesor de istorie de la Conflans Sainte-Honorine, în regiunea Parisului, care a arătat recent elevilor săi caricaturi despre Mahomed în timpul unei ore. Profesorul a fost ucis pe drumul public nu departe de colegiul său din Bois d'Aulne, în Conflans, a adăugat aceeași sursă.

23:30 Macron: Profesorul decapitat este victima unui „atac terorist islamist caracteristic”

Ancheta asupra acestor fapte a fost deschisă pentru „asasinare în legătură cu o acțiune teroristă” și „asociație criminală teroristă”, a precizat Parchetul Național Antiterorist (Pnat) pentru AFP.

Poliția brigăzii criminale din Conflans Saint-Honorine, aflată la aproximativ cincizeci de km nord-vest de Paris, a fost chemată pentru o persoană suspectă care rătăcea în jurul unei școli, potrivit acestei surse.

La fața locului, polițiștii au descoperit victima și la 200 de metri mai departe, în orașul Eragny, au încercat să oprească un bărbat care purta un cuțit, care i-a amenințat și au tras spre el, rănindu-l grav. Acesta a decedat ulterior.

A fost instalat un perimetru de securitate și a fost apelat serviciul de deminare, din cauza suspiciunii unei veste explozive.

Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, care era în Maroc, a decis să se întoarcă imediat la Paris.

Președintele francez Emmanuel Macron urmează să se deplaseze vineri seară la Conflans-Sainte-Honorine, la nord-vest de Paris, unde un profesor a fost decapitat la sfârșitul după-amiezii de către un agresor ucis de poliție, a anunțat președinția.

Șeful statului a trecut anterior prin unitatea de criză înființată la Ministerul de Interne.