Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost vizibil emoționat în timpul unui discurs ținut la o paradă militară ce a avut loc în weekend, el părând copleșit de lacrimi în timp ce mulțumea soldaților pentru sacrificiile lor și își cerea scuze cetățenilor pentru că a eșuat în a le îmbunătăți viața, transmite Reuters.

Kim Jong Un inlacrimatFoto: STR / AFP / Profimedia

În cuvântarea ținută cu ocazia sărbătoririi a 75 de ani de la înființarea Partidului Muncitorilor ce guvernează țara, Kim a mulțumit celor câteva mii de militari pentru intervențiile după furtunile devastatoare din Coreea de Nord și pentru ajutorul dat pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

În imaginile video transmise de televiziunea de stat, Kim este în lacrimi și, la un moment dat, aproape că își pierde vocea de emoție.

El a spus că este recunoscător că nici măcar un nord-coreean nu a fost infectat cu coronavirus, o afirmație făcută și anterior de autoritățile de la Phenian, însă privită cu mare scepticism în afara țării.

Impactul măsurilor anti-epidemie, sancțiunile internaționale și seria de taifunuri care au lovit țara au împiedicat guvernul să se țină de promisiunea de a îmbunătăți viața cetățenilor, a spus Kim.

”Eforturile și sinceritatea mea nu au fost de ajuns pentru a scăpa oamenii de dificultățile din viața lor. Totuși, poporul meu a crezut în mine în mod absolut și m-a sprijinit în deciziile mele, oricare au fost ele”, a adăugat dictatorul nord-coreean.

Așa cum se vede de multe ori în scenele filmate și difuzate de presa nord-coreeană, unii dintre cei care ascultau discursul lui Kim Jong nu aveau și ei lacrimi în ochi.