Guvernul american l-a executat pe Keith Nelson, care a violat și ucis o fată de 10 ani, vineri după-amiază în cea de-a cincea execuție de la reluarea pedepsei capitale vara aceasta după 17 ani de pauză, în ciuda deciziei că injecția letală încalcă legea privind siguranța medicamentelor, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nelson, în vârstă de 45 de ani, a fost declarat mort la 4.32 p.m ora locală în camera de execuție a Departamentului american de Justiție din Terre Haute, Indiana, după ce i s-a făcut o injecție cu o doză letală de Pentobarbital.

Execuția de vineri a fost cea de a doua de săptămâna aceasta, după ce Lezmond Mithcel, un alt ucigaș, a fost ucis miercuri. Administrația președintelui Donald Trump, un susținător vocal al pedepsei capitale pentru infracțiuni grave, a dus la capăt mai multe execuții federale decât au avut loc în cei 57 de ani precedenți.

Joi, un judecător federal a decis că departamentul încalcă legea privind alimentele, medicamentele si produsele cosmetice (FDCA), administrand pentobarbital fără prescripția unui medic, fiind de acord cu detinuții condamnați la moarte care au dat în judecată guvernul, și a hotărât ca execuția să fie amânată până când Departamentul de Justiție își va revizui protocolul.

Departamentul de Justiție a făcut apel, iar pedeapsa capitală a avut loc vineri.

Nelson, care era condamnat pentru violarea și uciderea Pamelei Butler în vârstă de 10 ani în Kansas în 1999, a fost unul dintre deținuții care au dat în judecată Departamentul cu privire la protocolul său de aplicare a injecției letale.

Citește și:

SUA: Prima execuție federală după 17 ani. Daniel Lee, care a omorât trei persoane, executat prin injecție letală