Un avion misterios în formă de glonț a fost observat pe aeroportul logistic din sudul Californiei, în apropiere de Victorville, în aprilie 2017, potrivit CNN.

Celera 500LFoto: Otto Aviation

Designul său neobișnuit a determinat speculații imediate, site-ul The War Zone fiind primul care a scris că aeronava a fost opera firmei Otto Aviation din California, iar dezvoltarea s-a făcut în mare secret.

Acum, la sfârșitul verii celui mai ciudat an din istoria aviației, Celera 500L a fost în cele din urmă dezvăluit lumii, odată cu lansarea unui nou site web și o grămadă de fotografii noi foarte interesante.

Ceea ce vedem este o aeronavă privată de șase persoane, care promite să zboare cu viteza unui jet, dar cu un consum de combustibil de opt ori mai mic și o gamă de opțiuni de două ori mai mare decât cea a unei aeronave de dimensiuni comparabile.

Otto Aviation spune pe site-ul său că până acum au fost efectuate 31 de zboruri de test de succes, cu eficiență aerodinamică dovedită în 2019, întărind declarația că „Celera 500L este cea mai eficientă aeronavă din punct de vedere al consumului de combustibil”.

Apoi, există costurile de operare modeste de 328 de dolari pe oră, care sunt de aproximativ șase ori mai mici la o acoperire de 8.334 kilometri. Viteza maximă a croazierei este proiectată să ajungă la peste 1.062 km pe oră.

„Scopul nostru a fost întotdeauna să creăm o aeronavă sigură și privată care să permită zboruri directe în SUA cu viteze și costuri comparabile cu călătoriile aeriene comerciale”, spune CEO-ul companiei, Bill Otto Jr., pentru CNN Travel.

Gama este de așa natură încât Celera 500L ar putea deservi aproape toate orașele din SUA fără realimentare.