Durerea în piept a unui adolescent a avut o cauză suprinzătoare - avea un ac de cusut în inimă, scrie Live Science.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un adolescent nu și-a dat seama că a înghițit un ac în timp ce își croia hainele. Așa că a fost o supriză pentru toată lumea, când, câteva zile mai târziu, doctorii l-au găsit într-un loc cu totul neobișnuit - în inimă.

Băiatul de 17 ani s-a dus la urgențe după ce durerile în piept nu îl mai lăsau de trei zile, scrie The Journal of Emergency Medicine pe 29 iulie. Adolescentul avea dureri care radiau în spate și erau și mai rele atunci când se întindea sau când respira adânc.

Rezultatele EKG, un test al activităţii electrice a inimii, au fost anormale iar medicii s-au gândit că pacientul ar putea suferi de o perimiocardită, o inflamaţie a muşchiului cardiac şi a membranei ce-l înconjoară. Analizele de laborator au arătat că tânărul are un nivel crescut de proteine în sânge, fapt care poate indica un traumatism cardiac.

Un examen la computerul tomograf a indicat existenţa unui "obiect străin liniar metalic" în inimă. Obiectul avea 3,5 centimetri lungime şi ieşea din ventriculul drept - sau camera inferioară din dreapta a inimii, prin care este pompat sângele spre plămâni.

Adolescentul le-a spus inițial medicilor că nu a ingerat obiecte străine și nici nu a a suferit nicio traumă fizică în zona pieptului. Însă ulterior el a povestit că-i place să-şi croiască singur hainele şi, câteodată, ţine acele de cusut în gură. Chiar şi aşa, a explicat el, nu şi-a dat seama că a înghiţit unul dintre ace.

Acesta a fost supus unei operații chirurgicale pentru a fi scos obiectul, iar medicii au găsit într-adevăr un ac de cusut.

Au mai fost găsite ace în inimă până acum, dar sunt rare cazurile și în special la copii și adolescenți.

În 2016, doctorii din China au raportat cazul unei femei de 48 de ani care a avit un infarct după ce un ac i-a perforat pieptul şi i s-a oprit în inimă.

Acest nou caz pare a fi primul în care un pacient a înghiţit fără să ştie un ac care i-a ajuns la inimă.

Medicii cred că acul ar fi migrat direct din stomac în inimă, deşi este posibil să fi migrat şi dintr-un alt loc de-a lungul tractului gastrointestinal, din esofag sau chiar din intestinul subţire, au explicat pentru Live Science de Dr. Bonnie Mathews, autor și profesor de pediatrie la UMass Memorial Medical Center din Worcester, Massachusetts.

Din fericite, adolescentul s-a recuperat după operație și nu au fost ”complicații” din câte știe Mathews.