Apărarea antiaeriană a armatei siriene a acţionat luni seară împotriva unor raiduri în sudul ţării revendicate de Israel, a anunţat agenţia de presă siriană Sana, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Astăzi la 22:40 (19:40 GMT), elicoptere ale inamicului israelian au lansat rachete asupra unora dintre poziţiile noastre (...) spre Qouneitra", a indicat Sana, citând o sursă militară, care a raportat numai ''pagube materiale''. Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a raportat, de asemenea, ''raiduri israeliene'' în provincia Qouneitra, fără a preciza dacă în atacuri au fost ucişi soldaţi sirieni sau luptători aliaţi.

Oraşul Boukamal, din nord-estul ţării, lângă graniţa irakiană, a fost de asemenea vizat de rachete israeliene, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Fapt rar, Israelul a revendicat luni seara responsabilitatea pentru atacuri aeriene la Qouneitra, în ''represalii'' la ''încercările'' de a plasa bombe artizanale de-a lungul graniţei sale disputate cu Siria.