Vicepreședintele Regiunii Xinjiang de Nord-Vest, unde trăiesc mii de uiguri și alți membri ai comunităților musulmane, unde mulți sunt închiși de regimul comunist ”în tabere de reeducare”, este cercetat pentru corupție, au anunțat autoritățile luni, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ren Hua, de 56 de ani, este suspectată de „încălcări grave ale disciplinei și legii”, eufemism pentru corupție, potrivit Comisiei Centrale pentru Inspecția Disciplinei, responsabilă de combaterea corupției din tara.

Ren, o femeie de etnie Han, s-a născut în provincia Shandong din China de Est în 1964. Deține diploma de licență în limba și literatura chineză de la Universitatea Xinjiang și a aderat la Partidul Comunist din China în noiembrie 1984.

În prezent, este numărul doi în departamentul de propagandă al Comitetului Partidului Comunist.

Până la un milion de uiguri și membri ai minorităților etnice musulmane turce se crede că sunt deținuți în tabere din regiune, potrivit apărătorilor drepturilor omului.

Autoritățile chineze spun că sunt centre educaționale destinate să combată extremismul islamist, dar activiștii uiguri denunță o strategie de spălare a creierului care are drept scop eradicarea culturii și identității lor.