Platforma Twitter a adăugat marţi menţiunea "verificaţi faptele" la două mesaje ale preşedintelui american Donald Trump care susţinea că votul prin corespondenţă este substanţial "fraudulos", o premieră în contextul în care reţele sociale sunt frecvent acuzate de laxism în ce priveşte răspunsul lor la afirmaţii ale liderilor politici, notează AFP, citată de Agerpres.

Donald TrumpFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Aceste mesaje conţin informaţii care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot şi au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondenţă. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o mai devreme în cursul lunii", a motivat un purtător de cuvânt al platformei sociale.

În replică, Donald Trump a acuzat reţeaua socială Twitter că "se amestecă" în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. "Twitter se amestecă în alegerile prezidenţiale din 2020", a scris liderul de la Casa albă pe reţeaua sa socială favorită.

"Twitter este chiar pe punctul de a restricţiona libertatea de exprimare iar eu în calitate de preşedinte nu îi voi lăsa să facă asta", a ameninţat el.