Un prinț german a murit după ce a intrat cu motocicleta sa Ducati într-un parapet pe o autostradă din Bavaria, relatează MSN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prințul Otto de Hessa a decedat după ce a derapat cu motocicleta sa în valoare de 20.000 de euro și s-a izbit de un parapet în apropierea Lacului Constance aflat la granița dintre Germania, Elveția și Austria.

Omul de afaceri în vârstă de 55 de ani, proprietar al mai multor francize McDonald's din sudul Germaniei, a murit la fața locului, potrivit Bild.

Otto era descendentul unei familii regale germane înrudită cu conducătorii Prusiei și considerată a avea legături îndepărtate cu familia regală britanică.

Cauza accidentului nu a fost deocamdată stabilită dar se crede că motocicleta ar fi derapat după ce a depășit un alt autovehicul la o viteză ridicată.

„Din cauza unor motive deocamdată necunoscute, motociclistul a pierdut controlul vehiculului, a început să derapeze și a intrat în parapet”, a anunțat un raport al poliției germane.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru publicația locală TZ că accidentul ar fi putut fi cauzat de viteza excesivă.

Otto a fost un membru al casei regale Hesse-Philippsthal, o dinastie care datează din secolul XVII. Familia este înrudită cu Frederick Wilhelm al III-lea al Prusiei, un conducător german important din perioada Războaielor Napoleonice.

Genealogii cred că Otto a fost de asemenea un membru îndepărtat al familiei regale britanice datorită conexiunilor vechi de secole dintre casele regale europene.

Accidentul a survenit la câteva săptămâni după ce prințul a postat o fotografie pe motocicleta Ducati pe conturile social media.