Un fost oficial republican din California a fost condamnat marți la 11 luni de închisoare pentru că a delapidat peste 150.000 de dolari din fondurile sale electorale pentru a-și plăti vacanțele, îngrijirile stomatologice și escapadele cu amantele sale, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duncan Hunter, în vârstă de 43 de ani, este unul dintre primii membri republicani ai Congresului Statelor Unite care l-a sprijinit pe Donald Trump în cursa sa pentru Casa Albă.

Hunter fusese acuzat oficial alături de soția sa Margaret în august 2018 pentru delapidarea fondurilor de campanie care au fost folosite pentru acoperirea mai multor cheltuieli personale între 2009 și 2016: vacanțe de familie în Hawaii și în Italia, jocuri de golf , stomatologie, bilete de teatru și chiar un bilet de avion pentru iepurele familiei.

Republicanul a fost acuzat că a deghizat aceste cheltuieli în declarații fiscale false către autoritățile electorale: „excursii pe teren”, „cină cu voluntari /contribuitori” sau chiar „cărți cadou”.

Inițial, cei doi au fost au fost inculpaţi în 2018 de un juriu federal, care i-a acuzat că au deturnat 250.000 de dolari din fondurile de campanie electorală.