Un specialist în boli infecțioase din Iran, membru al Comitetului Național pentru Gripă, a spus că se așteaptă ca aproape 40% din populația Teheranului să fie infectată cu coronavirus, scrie Middle East Monitor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Capitala iraniană are o populație de aproape 9 milioane de locuitori, în toată zona metropolitană Teheran trăind aproximativ 15 milioane de locuitori.

Doctorul Masoud Mardani a susținut, într-un interviu pentru un ziar iranian, că o persoană purtătoare poate infecta patru persoane. De aceea, este de așteptat ca 30-40% din populația Teheranului să fie infectată cu virusul până la sfârșitul lunii.

Un alt oficial, membru al Centrului Anti-Coronavirus, a declarat însă că epidemia se va încheia până la sfârșitul lunii dacă lupta contra ei va rămâne la același nivel, transmite agenția turcă Anadolu.

Subliniind că nu este de acord cu afirmațiile lui Mardani, Hamid Suri a susținut că, încet, epidemia dispare. Potrivit raportărilor oficiale de vineri, în Iran au murit până acum 124 de oameni din cauza coronavirusului, iar numărul de infecții a ajuns la 4.747.