Autoritatile din China au interzis comercializarea si difuzarea materialelor audio si video care contin "elemente supranaturale si de groaza", pe motiv ca acestea dauneaza dezvoltarii psihologice a copiilor si adolescentilor, relateaza Associated Press.

Administratia chineza de Stat pentru Presa si Publicatii a anuntat ca toate materiale video, pelicule cinematografice si inregistrari audio vor fi retrase de pe piata, iar producatorii din domeniul media au la dispozitie trei saptamani pentru a opri lucrul la astfel de productii.

"Groaza, violenta si cruzimea care se desprind din astfel de productii audiovizuale nu sunt recomandate pentru copii", precizeaza institutia, fara a oferi detalii despre modul in care autoritatile se vor asigura ca materialele vor disparea de pe piata.

Masura adoptat de autoritatile de la Beijing nu este prima de acest gen. In aprilie 2006, oficialii chinezi au ordonat retragerea de la chioscurile de ziare a publicatiilor care contineau povestiri cu fantome, dupa ce o revista intitulata ''Lista Mortii'', traducere a unei povestiri japoneze despre decese in serie, a avut un succes rasunator. In poveste era specificat ca daca cititorul scrie numele unei persoane pe revista respectiva, persoana va muri curand.

De asemenea, la inceputul acestui an, autoritatile chineze au anuntat o campanie similara de interzicere a materialelor audio si video cu caracter sexual, considerandu-le de prost gust sau daunatoare.