Procesul de destituire a lui Trump se amână
„Este cea mai mare mascaradă făcută împotriva guvernului SUA”, a reacţionat de la Casa Albă Donald Trump, care îşi clamează nevinovăţia de la începutul scandalului legat de dosarul ucrainean.
Republicanii şi democraţii sunt angajaţi într-o confruntare dură de la punerea sub acuzare, votată la sfârşitul lunii decembrie de majoritatea democrată din Camera Reprezentanţilor, a preşedintelui american pentru „abuz de putere” şi „obstrucţionarea activităţii Congresului”.
Democraţii îl acuză că a abuzat de putere, cerând Ucrainei să deschidă o anchetă împotriva lui Joe Biden, rival potenţial în alegerile prezidenţiale din noiembrie.
Un proces de destituire urmează să fie organizat în Senat, unde republicanii sunt majoritari. Ţinând cont de puternicul sprijin de care dispune în Senat, Donald Trump ar urma să fie achitat.
Dar Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, refuză să transmită actul de acuzare Senatului atât timp cât republicanii nu vor fi stabilit un cadru „corect” pentru desfăşurarea acestui proces, în special punându-se de acord înainte de deschiderea lui asupra martorilor care vor fi convocaţi.
Şeful majorităţii republicane în Senat, Mitch McConnell, o acuză că este „ipocrită” pentru că întârzie o procedură despre care democraţii au proclamat că ar fi urgentă. El afirmă că martorii vor putea fi aleşi ulterior.
În timp ce mai mulţi aleşi democraţi începeau joi să se impacienteze public, Nancy Pelosi a declarat că ea va sfârşi prin a transmite actul de acuzare: „Nu-l voi reţine la nesfârşit. Îl voi trimite când voi fi pregătită şi aceasta va fi probabil în curând”, a spus ea într-o conferinţă de presă.
Democraţii cer în special să fie audiat în Senat fostul consilier al lui Donald Trump pentru securitatea naţională, John Bolton.
În cursul anchetei lor în Camera Reprezentanţilor, ei renunţaseră să-l audieze din cauza perspectivei unei lungi bătălii juridice, întrucât Casa Albă interzisese mai multor consilieri ai preşedintelui să depună mărturie.
Dar John Bolton a anunţat luni că ar accepta de acum să depună mărturie dacă primeşte o convocare oficială în Senat.
Oare Donald Trump îl va împiedica? „Nu. Dar ar trebui să-i întreb pe avocaţi pentru că trebuie protejate prerogativele prezidenţiale pentru mine, dar şi pentru viitorii preşedinţi”, a reacţionat miliardarul joi.
„Nu se poate permite consilierilor în securitate naţională să spună ceea ce vor ei”, a adăugat Trump.

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
pun intrebarea asta dincolo de coruptia, demagogia si isteria politic corecta a democratilor.
La Trump e invers, a platit recent o amenda de 2 milioane de dolari pentru deturnare de fonduri, a luat bani donati de oameni in scopuri caritabile si i-a folosit in interes propriu.
Acum e pe cale sa fie demis pentru abuz in functie. In sondaje e sub democrati si majoritatea apreciaza negativ mandatul sau.
Sondajele o dădeau câștigătoare sigură pe Hillary în 2016, și asta cu două zile înainte de alegeri. N-aș pune prea mare bază pe ce zic sondajele cu 10 luni înainte de alegeri...
Iar asta cu „e pe cale să fie demis pentru abuz în funcție”... vedeți primul paragraf.
Totusi dupa 3 ani de mandat ar fi crescut in sondaje binisor asa cum s-a intamplat in trecut cu majoritatea presedintilor. Insa el stagneaza la nucleul dur, nu sare de 42-43%. Nu poate castiga daca nu targeteaza bazinul independentilor, insa politica sa este prea extrema pentru a lua voturi din zona aia.
Independentii si generatia Z sunt impotriva lui Trump si vor vota cu candidatul democrat. Daca nu-si largeste bazinul electoral va pierde. In swing states a pierdut semnificativ, e in cadere accentuata in sondaje. In 2018 democratii au luat majoritatea in Camera, un semnal de alarma pentru republicani.
Si atunci economia era pe val, acum manufacturiera concediaza, agricultorii sufera din cauza razboiului comercial cu China, norii razboiului se vad in zare. Amintirea aventurii din Irak si Afganistan va lucra impotriva lui Trump.
Chiar daca va fi achitat in Senat istoria demonstreaza ca impactul va atarna greu asupra imaginii sale, 2016 nu se va mai repeta.
Și, ca să fie treaba sigură, Nancy Pelosi lucrează de zor la realegerea en fanfare a lui Orange Man Bad.
s'au apucat prea tarziu de treaba.
acuma, n'are decat s'o pastreze pentru dupa realegerea lui trompa, care este iminenta si evidenta.
mai nasol ca se primeneste toata camera de la parter, si ca sunt sanse sa piarda majoritatea...
madam klingan a fost macar o locomotiva la alegerile trecute. acum nu mai au un catindat care sa traga dupa el caruta, a slabit magarul demokkat.
De unde reiese concluzia asta? Economia incetineste, SUA e pe cale sa porneasca un nou razboi cu cheltuieleile aferente, in sondaje sta prost, politica externa e slaba. Simpla dorinta nu-l va face pe Trump presedinte.
madam pieliosi mai Numara inca senatorii republicani care sa voteze. se pare ca fo cativa, nu prea putzintei, vor vota impotriva suspendarii, caci senatorii au alta mentalitate, alte obiective. senatorii reprezinta statele de unde vin.
sunt mai putin sensibili la jocuri politice, si sunt mai patrunsi de ratiunea de stat. de interesul statului american.
Pelosi știe al naibii de bine că Senatul îl va achita pe Trump, inclusiv cu voturile câtorva democrați. Și vrea să amâne cât mai mult momentul, pentru a putea răcni cât o țin bojocii că Trump e un președinte „pus sub acuzare”. Sună mai bine decât „achitat”, nu ?
motivul pt. care are o strangere de inimioara este de fapt teama ca, in senat, se vor da pe fatza toate cele despre care vorbesti, adica, secretele de...partid, ale audierilor din camera de la parter.
de fapt, ea asteapta un moment prielnic, can' il vor prinde pe trompa cu cine stie ce...sa se faca tambalau, larma, opinie publica a la cnn, ny times si Washington post.
se crede oatza.
ei vor fi acuzarea, precuroru' in proces si vor avea dreptul sa cheme orice martor vrea muschiul pielos.
Republicanii refuza sa audieze martorii in Senat, Trump a interzis consilierilor si ministrilor sa depuna marturie. De ce se teme? Ce are de ascuns? Daca e inocent atunci martorii vor confirma acest lucru si va fi achitat. In realitate acestia detin informatii compromitatoare pe care republicanii vor sa le ascunda fata de public. Nu asa functioneaza o democratie.
Sa fi achitat in urma unui proces trucat nu te face nevinovat, dimpotriva.
Pe bune ? Aveți vreun grad acoperit prin CIA / FBI, de știți toate astea ?
Oricum, făcând o astfel de afirmație (fie ea și nefondată), admiteți că informațiile livrate până acum în cadrul audierilor din Cameră nu au adus nimic „compromițător”. Dacă ar fi adus, Trump era deja compromis și nu mai avea nimeni nimic „compromițător” de adus. E bine că mai aveți și momente - răzlețe, e drept - de contact cu realitatea.
necaz mare !
Asa ca-l lasa in plata Domnului sa faca poporul ce vrea cu el la alegeri...