Fostul consilier prezidențial pentru Securitatea Națională, John Bolton, a declarat luni că este dispus să participe la audieri în Senat în cadrul procesului de destituire a președintelui SUA, Donald Trump, relatează Mediafax citând BBC News.

John BoltonFoto: Wikipedia

Anunțul pune și mai multă presiune pe aleșii republicani din Senat, în contextul în care liderul acestei camere, Mitch McConnell, refuză să accepte solicitările opoziției democratice privind convocarea la audieri a patru consilieri ai lui Donald Trump.

Democrații mizează pe patru martori, printre care și John Bolton. Potrivit acestora, fostul consilier ar putea aduce informații esențiale cu privire la presiunile exercitate de Casa Albă asupra Ucrainei, în special privind înghețarea unui ajutor militar de aproape 400 de milioane de dolari.

Până în prezent, Casa Albă a interzis consilierilor săi să coopereze cu ancheta ce îl vizează pe Trump. John Bolton a indicat inițial că respectă decizia Casei Albe, însă luni a anunțat că va depune mărturie dacă va fi convocat la audieri.

"Dacă Senatul mă va convoca pentru a obține mărturia mea, sunt pregătit să depun mărturie", a afirmat Bolton, într-un mesaj publicat pe site-ul său personal.