Ambasadorul SUA la Pristina, Philip Kosnett, a declarat că un eventual acord final între Belgrad și Pristina trebuie acceptat de cele două popoare, nu numai de câțiva politicieni, potrivit b92.net, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

În interviul acordat cotidianului kosovar „Koha Ditore”, Kosnett a vorbit despre provocările la care va trebui să răspundă noul Guvern de la Pristina, dar și de ce consideră că este utopic să vorbești despre un Guvern care nu recunoaște realitatea politică, respectiv un Guvern fără reprezentanții Listei Sârbe, cea mai puternică formațiune politică a sârbilor kosovari.

De asemenea, Kosnett a explicat de ce numește „rău intenționate” informațiile, potrivit cărora SUA ar pleda pentru modificarea frontierei dintre Serbia și Kosovo.

Diplomatul american a făcut referire și la măsurile pe care le-au anunțat formațiunile câștigătoare la alegerile parlamentare de la 6 octombrie în lupta împotriva corupției și criminalității organizate, precum și despre solicitarea de a se revizui mandatul Tribunalului Special pentru judecarea crimelor comise de membrii fostei Armate de Eliberare a Kosovo.