​​Phillip Williams a dat în judecat Burger King după ce aceștia i-au gătit burgerul pe bază de plante, pe o plită unde se găteau și burgeri normali. În acest mod, burgerul rămâne acoperit de carne, scrie BBC.

Logo Burger KingFoto: Wikipedia

Burgerul fast-foodului amercian era promovat ca având gustul celui original, doar că fără carne. Burger King nu a comentat oficial incidentul dar pe siteul acestora este specificat faptul că vegetarienii au opțiunea de a solicita ca burgerii lor să fie gătiți în spații separate pentru a nu se amesteca cu cei normali. Un purtător de cuvânt al producătorului de materie primă pentru burgeri a declarat că există opțiunea ca burgerii vegani să fie gătiți la microunde.

Procesul a fost intentat la curtea din Miami de Phillip Williams, acesta acuzând lanțul de fast-food că nu au prezentat și faptul că burgerul lor vegan poate fi contaminat cu carne. Acesta a comandat burgerul în Atlanta și nu a fost anunțat deloc că acesta poate să conțină urme de carne pentru că dacă i s-ar fi spus, nu l-ar fi comandat, adaugă el.

Burgerul vegan a început să fie vândut în Suedia prima oară de către fast-foodul american. În august, a fost lansat și pe piața americană și se află în meniu Burger King din 25 de țări europene. Produsul vegan costă în medie cu un dolar mai mult decât alternativa cu carne.