Cazurile de obezitate sunt tot mai frecvente în toată lumea, Organizația Mondială a Sănătații susținând că procentul global s-a triplat din 1975. În China, cea mai populată țară a lumii, rata creșterii este chiar mai mare, potrivit unor noi studii, scrie US News.

Drapel ChinaFoto: Wikipedia

Populația Chinei devine tot mai supraponderală, potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicine, un jurnal academic sub conducerea Colegiului American al Medicilor. În ultima decadă, cazurile de obezitate din țară s-au triplat, iar obezitatea abdominală a crescut cu peste 50%.

Cercetătorii din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenția Afecțiunilor a utilizat datele din analiza China Chronic Disease and Risk Factor Surveillance pentru a oferi estimări la nivel național și de provincie ale numărului de cazuri de obezitate generală și abdominală, printre adulții chinezi. Studiul a ținut cont și de criteriul de gen.

Ei au definit obezitatea printr-un indice al masei corporale de 28 kg/m2 sau mai mare, iar obezitate abdominală printr-o circumferință a taliei de 90 de cm sau mai mult, pentru bărbați și 85 de cm sau mai mult, pentru femei.

"Bazându-ne pe aceste criterii, rata de răspândire a obezității generale printre adulții chinezi a fost de 14%, în cazul bărbaților și de 14.1% în cazul femeilor", transmite un comunicat de presă legat de studiu. "Răspândirea obezității abdominate a fost de 31.5% în cazul bărbaților și de 32.4% în cazul femeilor. Datele folosite în studiu au fost strânse în perioada 2004-2014."

Însă obezitatea este în creștere la nivel mondial. În 2018, Organizația Mondială a Sănătății a raportat că numărul oamenilor care suferă de obezitate din lume s-a triplat, din 1975. "Când contextul privind cazurile de obezitate este decupat pentru o comparație mai bună, rata de răspândire a obezității generale și abdominale în China este mai mică decât în SUA, 35.4% și 61.5%, în 2009 și în 2010."