Candidata Franței la Comisia Europeană, Sylvie Goulard, a exclus marți o demisie automată din executivul european dacă este pusă sub acuzare în dosarul angajărilor fictive ale asistenților eurodeputaților MoDem, potrivit unui document obținut de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă voi fi confruntată cu decizii judiciare, cum ar fi o punere sub acuzare, mă voi întreba dacă pot continua să-mi exercit eficient mandatul", a scris Goulard în acest document în care a răspuns la întrebările scrise ale eurodeputaților însărcinați cu validarea candidaturii sale, după o primă audiere considerată insuficientă.

Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european pentru Piaţă Internă, a fost audiată de poliţia franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European. În ciuda acestui aspect, a fost nominalizată în aceeași zi ca reprezentantă a Franței în Comisia Europeană de către președintele Emmanuel Macron.

O altă anchetă privind aceste prezumtive angajări fictive a fost deschisă de Oficiul European Antifraudă.

Acest dosar a făcut ca Goulard să își dea demisia din postul de ministru al Armatei în iunie 2017, la doar o lună după numirea sa.

Franțuzoaica a rambursat deja 45.000 de euro Parlamentului European, suma care corespunde salariului pe opt luni a unuia dintre asistenții săi, pentru care nu a putut aduce dovezi, dar a susținut că acest lucru nu echivalează cu o recunoaștere a vinovăției.