Irlanda dorește o ieșire ordonată din Uniunea Europeană, dar Marea Britanie nu a reușit momentan să facă propuneri pentru modificarea acordului, a declarat Simon Coveney, ministrul irlandez de Externe, scria Mediafax citând Reuters.

Simon CoveneyFoto: Agerpres

„Ne dorim un acord, dar trebuie să ajungem la el printr-o soluție bună pentru mecanismul backstop. Așteptăm propuneri scrise din partea Marii Britanii. Momentan nu am văzut nimic”, a declarat Simon Coveney.

În ceea ce privește problema de la granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord, ministrul de Externe a transmis că speră să se clarifice acest lucru înainte de 31 octombrie, data programată pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunțat luni că va respecta legea, dar nu va renunța la planul de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord. Boris Johnson nu a oferit detalii despre modul în care va evita o amânare dacă nu va exista un acord.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.