​Ministrul brazilian al Economiei îi ține isonul președintelui Jair Bolsonaro susținând și el că Brigitte Macron, soția președintelui Franței, este „într-adevăr urâtă”.

Brigitte Macron si Emmanual MacronFoto: Captura YouTube

„Președintele a zis-o și acesta este adevărul. Această femeie este „într-adevăr urâtă”, a declarat, citat de AFP, ministrul Paulo Guedes, într-o întâlnire cu oamenii de afaceri care i-au primit cu aplauze cuvintele. După o pauză, el a adăugat zâmbind ironic: „Nu există femeie urâtă, ci doar femeie văzută din unghiul greșit”.

La scurt timp, serviciul de presă al ministrului a publicat un comunicat în care prezintă scuze pentru declarațiile făcute, precizând că ministrul nu a avut în intenție vreo ofensă personală, ci să atragă atenția asupra unor chestiuni care trebuie să fie cu adevărat în dezbatere.

La finalul lui august, în timp ce liderii celor șapte cele mai puternice state din lume discutau la Biarritz, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a postat pe Facebook un mesaj în care compara modul în care arată soția președintelui francez, Brigitte, în vârstă de 66 de ani, cu propria sa soție, Michelle, 37 de ani.

“Nu-l umiliți pe om. Hahahah", a scris Bolsonaro într-unul dintre comentariile la postare, fiind criticat vehement pentru sexism.

Întrebat în legătură cu acest episod, într-o conferință de presă, Macron a calificat comentariile președintelui brazilian ca fiind extrem de lipsite de respect. "Este trist pentru el și pentru brazilieni. Probabil că femeilor din Brazilia le este rușine cu președintele lor", a completat el. "Pentru că respect foarte mult poporul brazilian, sper că vor avea cât de curând un alt președinte care să fie capabil să își îndeplinească funcția", a mai declarat Macron, potrivit Reuters.