Donald Trump le-ar fi spus ajutoarelor sale că le va grația, indiferent ce lege ar încălca cu scopul de a finaliza construcția zidului de la granița cu Meixc, în contextul în care președintele se grăbește să termine ridicarea zidului pe o distanța de sute de mile, înainte de alegerile din 2020, scrie The Guardian.

Donald Trump si MelaniaFoto: Captura YouTube

Președintele american le-a ordonat oficialilor din administrația sa să ignore măsurile de protecție a mediului, să accelereze contractele de construcție estimate la miliarde de dolari și să preia terenurile necesare prin expropriere, potrivit Washington Post.

De asemenea, Trump a sugerat că îi va scuza pe cei care vor încălca legi în acest proces. Aparent, el ar fi afirmat: "Nu vă faceți griji, vă voi grația."

"A zis că oamenii se așteaptă de la el să construiscă un zid și că acest lucru trebuie realizat până la alegeri", a spus un fost oficial reporterilor. Un alt oficial anonim de la Casa Albă susține că Trump glumea când a vorbit despre încălcarea legilor.

Printr-un tweet, Trump a negat povestea, scriind: "Această poveste a fost inventată de Washington Post doar pentru a umili și pentru a discredita."

Președintele a promis să termine 500 de mile ale zidului înainte de alegeri, un subiect pe care îl abordează la fiecare adunare publică. Însă alegerile se apropie, iar președintele nu mai are mult timp la dispoziție (doar 60 de mile sunt finalizate în prezent).