Ambasadorul german în Venezuela Daniel Kriener, s-a întâlnit cu liderul opoziției Juan Guaido, la zece zile după ce diplomatul s-a întors în țara sud-americană în urma expulzării sale de către guvernul Nicolas Maduro, relatează site-ul agenției Dpa, scrie Mediafax.

​Juan GuaidoFoto: Captura video

"Suntem recunoscători pentru susținerea Guvernului german și recunoașterea sa privind lupta venezuelenilor", a declarat Guaido într-un mesaj postat pe Twitter.

În luna martie, Guvernul Nicolas Maduro l-a declarat pe Kriener persona non grata, după ce l-a acuzat de ingerințe în politica sa internă. Kriener s-a alăturat altor diplomați la aeroport pentru a îl aștepta pe Guaido când acesta s-a întors din turul efectuat în America de Sud.

La 1 iulie, adjunctul ministrului de Externe, Yven Gil, a informat că Daniel Kriener nu mai este considerat persona non grata și că își poate relua funcția. Germania, împreună cu multe alte țări, l-au recunoscut pe Juan Guaido drept președinte interimar al Venezuelei, ceea ce a dus la deteriorarea relațiilor bilaterale.