Un parlamentar democrat american i-a cerut scuze reprezentantului Indiei în SUA marți pentru comentariile "rușinoase" ale președintelui Trump pe Twitter, referitoare la conflictul Kashmir, scrie NDTV.

"Tocmai i-am cerut scuze ambasadorului indian Harsh Shringla pentru greșeala rușinoasă, de amator, a lui Trump", a scris Brad Sherman pe Twitter, la câteva ore după ce Donlad Trump a pretins că prim ministrul Narendra Modi i-a cerut ajutorul pentru mediere și arbitrare în chestiunea regiunii Kashmir.

India a negat imediat afirmațiile lui Donald Trump.

În ultimii 70 de ani, India s-a opus în mod consecvent oricărei propuneri de mediere din partea unei terțe părți, iar de mai bine de 10 ani, SUA a susținut că Kashmir reprezintă o problemă bilaterală, intre India și Pakistan.

"Oricine cunoaște măcar ceva despre politica externă din Asia de Sud știe că India s-a opus mereu medierii realizate de o terță parte în conflictul Kashmir. Toată lumea știe că Modi nu ar sugera niciodată un astfel de lucru", a transmis Sherman.

"Afirmația lui Trump este una de amator, aberantă. Și rușinoasă", a declarat Sherman, președinte al Subcomitetului Camerei Reprezentanților pentru chestiuni legate de Asia, Pacific și Neproliferare.

Luni, în timpul unei întâlniri cu prim ministrul Imran Khan în Biroul Oval, Donald Trump a susținut că prim ministrul Modi a i-a solicitat ajutorul, pentru a ocupa poziția de mediator în chestiuna Kashimr și că el este pregătit să o facă. În New Delhi, Ministerul Afacerilor Externe a negat susținerea lui Trump, spunând că Modi nu l-a contactat pe președinte pentru o astfel de cerere.

Comitetul pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților a verificat afirmația.

"India confirmă că nu i-a cerut niciodată ajutorul pentru mediere președintelui Trump."