Un grup de indivizi mascați, înarmați cu bastoane, au agresat duminică mai multe persoane într-o gară din Hong Kong, la scurt timp după un nou miting pro-democrație în centrul orașului, ce a fost însă dispersat de forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, scrie Mediafax, citând BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Update 03.03 Autoritățile au transmis că "unele persoane s-au strâns pe peroanele gării și în compartimentele trenurilor, atacând pasagerii". "Este absolut inacceptabil pentru Hong Kong ca o societate care respectă legea. Guvernul SAR (Regiune Administrativă Specială, n.red) condamnă ferm orice violență și va lua măsuri serioase de aplicare a legii", se afirmă într-un comunicat al autorităților din Hong Kong, teritoriu autonom al Chinei.

Cel puțin 36 de persoane au fost rănite în urma incidentului produs în districtul Yuen Long din Hong Kong, informează BBC News.

Nu este clar cine erau agresorii și nici din ce motiv au comis violențele.

Districtul Yuen Long este situat într-o zonă mai izolată a regiunii Hong Kong, la mare depărtare de locul unde s-au desfășurat protestele pro-democrație.

Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc contra participanților la un amplu protest pro-democrație care a avut loc duminică în centrul Hong Kongului. Unii demonstranți au aruncat cu diverse obiecte spre cordoanele de polițiști. Aproximativ 4.000 de polițiști au fost mobilizați pentru a asigura securitatea în cursul protestelor.

Organizatorii au transmis că la protestul de duminică au participat peste 430.000 de persoane, în timp ce poliția a estimat numărul manifestanților la 138.000.

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe săptămâni scena unor ample proteste provocate de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei.