Danemarca plănuiește să reglementeze activitatea celor cunoscuți sub termenul de influencer, după ce un star Instagram a postat online un bilet de adio, scrie BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fie Laursen a postat biletul pe Instagram, unde are peste 336.000 de urmăritori. Mesajul a rămas online timp de două zile înainte ca familia să reușească să îl scoată de pe platformă. Membrii familiei au anunțat că Laursen se află în spital.

Ministrul Educației a declarat că utilizatorii care intră în categoria de influencer trebuie să își asume "responsabilitate editorială", la fel ca alte tipuri de media.

Scrisoarea lui Laursen, care a primit peste 30.000 de like-uri și 8.000 de comentarii, a stârnit o întreagă dezbatere în Danemarca, leagtă de felul în care ar trebui monitorizați online utilizatorii urmăriți de un număr mare de persoane. Ministrul Educației Pernille Rosenkrantz-Theil a spus reporterilor BBC News că guvernul dorește ca un influencer să aibă "responsabilitate editorială", așa cum are presa. Ea a afirmat: "Când ajungi să ai un anumit număr de persoane care îți urmăresc pagina, ajungi să ai și aceeași responsabilitate pe care ai fi avut-o dacă ai fi fost un ziar sau o altă formă media."

"Așa că, de exemplu... standardele etice daneze pentru presă te obligă să nu scrii despre suicid sau despre tentative de suicid dacă nu este o chestiune de interes public. Vrem aceleași standarde și pentru social media."